ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πολιτική κίνηση στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην μέλη

Νέα πολιτική κίνηση στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην μέλη

Πρωτοβουλία για τη Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ονομάζεται η πολιτική κίνηση την οποία έχουν συγκροτήσει μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν συντάχθηκαν με τη Λαϊκή Ενότητα και προέρχονται κυρίως από τη Νεολαία του κόμματος.

Η πρωτοβουλία αποτελείται από «μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε κοινωνικοπολιτικά κινήματα, και θέλουν όλοι μαζί να συμβάλουν στη χάραξη μιας νέας ριζοσπαστικής στρατηγικής, ξεκινώντας από τη συγκρότηση ενός δικτύου επικοινωνίας και συντονισμού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ως πρώτο δημόσιο βήμα για τη συγκρότηση αυτού του πολιτικού-κινηματικού δικτύου, διοργανώνεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), εκδήλωση με θέμα «Η ζωή μετά το Μνημόνιο 3: συγκυρία, Αριστερά, κίνημα».

Ομιλητές θα είναι η Ηρώ Διώτη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλίκη Κοσυφολόγου, πρώην μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Λάσκος, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το συντονισμό θα κάνει ο Ηλίας Χρονόπουλος, πρώην μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, στο πολιτικό κάλεσμα που απευθύνουν, «η βαριά ήττα που συνιστά για το αριστερό και λαϊκό κίνημα η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, όπου συνυπάρχουν η κριτική, η αναζήτηση, η απογοήτευση, η αποστράτευση, η αγωνιστικότητα και η αγωνία.

Η συζήτηση για το "μετά" έχει ήδη ανοίξει. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό η αντίσταση στα μνημονιακά μέτρα να συνδυαστεί με την κριτική και της αποτίμηση της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα (όπου βρισκόταν ο καθένας και η καθεμία), τον απολογισμό του σχεδίου "της κυβέρνησης της Αριστεράς" στο πλαίσιο της δεδομένης Ε.Ε., σε μια κατεύθυνση κριτική, ενωτική, ριζοσπαστική και αγωνιστική».

Σχετικές ειδήσεις