ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Σταθάκη, Στουρνάρα

Πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Σταθάκη, Στουρνάρα

Πολιτικές και ποινικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καταλογίζει ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το "μέγα σκάνδαλο", όπως το χαρακτηρίζει, της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με "σκοτεινές διαδικασίες και ντροπολογίες", είπε ο κ. Λαφαζάνης, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

"Οι φορολογούμενοι Έλληνες έχασαν 40 δισεκατομμύρια ευρώ, το ΤΧΣ αναγκάστηκε να αποδεχθεί εξευτελιστικές τιμές για τις μετοχές των Τραπεζών και οι Τράπεζες πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια, εν πολλοίς άγνωστα" τόνισε και πρόσθεσε:

"Εδώ υπάρχουν πελώριες πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο. Και τις ευθύνες τις έχουν ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο Γιάννης ο Δραγασάκης, ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος, ο Γιώργος ο Σταθάκης και ο Γιάννης ο Στουρνάρας. Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι μετείχαν στη λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση να ξεχαστεί και να κουκουλωθεί".

Επανέφερε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα και εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι το ίδιο ακριβώς ζήτησαν και άλλες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας επισήμανε ότι "είναι απερίγραπτο κατάντημα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να φλερτάρει με τον Βασίλη Λεβέντη και να εκλιπαρεί για τη στήριξή του".

Για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι "ήταν η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρόλογος για να πάμε σε οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση".

Σε ερώτηση αν μιλάει με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του λένε ότι μπορεί να μην ψηφίσουν τα μέτρα, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι μιλάει με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει ο κάθε βουλευτής. Πάντως, ελπίζει να μην ψηφίσουν το "ασφαλιστικό τερατούργημα και τον σφαγιασμό της μικρομεσαίας αγροτιάς", όπως είπε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δύσκολα θα περάσουν αυτά τα μέτρα.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας απάντησε ότι είναι εξαιρετική η συνεργασία και η συνεννόηση μαζί της, γνωρίζει τις πρωτοβουλίες της και τις στηρίζει.

Στις 6 το απόγευμα, ο κ. Λαφαζάνης θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιγγλέση, με τίτλο "Η επανάσταση του Grexit-το σχέδιο", στην αίθουσα του κινηματογράφου "Αλέξανδρος".

Σχετικές ειδήσεις