ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Γεννηματά

Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Γεννηματά

Έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ | Ειδήσεις: Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚαπό τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, εξήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης (25/04/2017) η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν “διορισμένους συνέδρους”. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους “διορίσει” με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής “γραμμής”. Τους αφήνουμε πίσω» είπε με νόημα η Φώφη Γεννήματα, φράση η οποία ερμηνεύτηκε ως αιχμή κατά των διαφωνούντων.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες μια μερίδα στελεχών του Κινήματος, με επικεφαλής του κυρίους Ξεκαλάκη και Ανδρουλάκη διαχώρισε πλήρως τις θέσεις της από τις αποφάσεις της κ. Γεννηματά, προκαλώντας την οργή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Αποφάσισα να προκηρύξω σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Καταστατικού μας, Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προκρίνω την καταστατική προβλεπόμενη πολιτική λύση στο ζήτημα. Συνέδριο που θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ, για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2016" είπε στην ομιλία της προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Με απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συγκροτείται άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, με συντονιστή και δική της γραμματεία, στην οποία μεταβιβάζονται, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, όλες οι αρμοδιότητες του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σε άλλο σημείο, μίλησε ευθέως για υπονόμευση των πρωτοβουλιών της, την ώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβάζει τα ποσοστά της, προσθέτοντας ότι όσοι διαφωνούν ενδιαφέρονται για τη διατήρηση των «μηχανισμών» τους. «Για καθαρές όμως λύσεις χρειάζονται καθαροί άνθρωποι, καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις», είπε με νόημα.

«Προχωράμε σε ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο. Ανοιχτό στην συμμετοχή φορέων και στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Τονίζω και πάλι, ότι είναι ευπρόσδεκτος όποιος επιθυμεί να συμμετέχει, καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσει τις τελικές αποφάσεις μας. Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διασφαλίζει σε αυτή την φάση τον ενιαίο και πολυκομματικό χαρακτήρα του νέου σχήματος» υπογράμμισε.

Η κυρία Γεννηματά εξήγγειλε:

  • Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση
  • Συνέδριο και εκλογή οργάνων
  • Νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή


Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για το «αντάρτικο» στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικές ειδήσεις