ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ακραίος κ. Πάγκαλος

Ο ακραίος κ. Πάγκαλος

Μια χρονιά γεμάτη λεκτικές εκρήξεις από τον πληθωρικό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Η πρόσφατη έκρηξη του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος επιτέθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες» των πολιτικών Βαγγέλη Αργύρη μόνο και μόνο επειδή ο δεύτερος «τόλμησε» να μιλήσει για «ύποπτες» κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποτελεί τον βασικό εκφραστή και προστάτη του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Αργύρης φαίνεται αποφασισμένος να «βγάλει στην φόρα» εκείνους τους βουλευτές των οποίων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης εμφανίζουν «μαύρες τρύπες» φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τον κ. Πάγκαλο με αποτέλεσμα να πει ότι «αυτός ο άνθρωπος πρέπει να φύγει».

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προκαλεί με τις ακραίες δηλώσεις τους καθώς έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία να εξοργίζει την κοινή γνώμη.

Αναλυτικά:

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 (έπειτα από επεισόδια στο Σύνταγμα)

"Δέν ξέρω τι δουλειά είχε ο Μανώλης Γλέζος επιτιθέμενος εναντίον της φρουράς του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα προτιμούσα να είχε προστατεύσει τον εαυτό του και τη συμβολική αξία που έχει η προσωπικότητα του από τέτοιου είδους περιπέτειες. Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες"

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 (Στη ΝΕΤ για τους Στρατιωτικούς)

"Ο πιό αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας"

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 (Στο <<Βήμα της Κυριακής>> για το Δημόσιο)

"Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και πέρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί"

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 (στη Βουλή)

"Όλοι μαζί τα φάγαμε"

ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 (για τον Αλέξη Τσίπρα στο Alter)

"Δέν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο να κάνω εγώ τη... γλάστρα του Τσίπρα!"

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 (Στην "El Mundo" για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή)

"Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρηματά του. Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τάνκς τις τράπεζες επειδή δέν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από το παράθυρο"

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Γαλλικό κανάλι France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche,αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατειές όλης της χώρας, δηλαδή, πάνω από 2 εκ.Έλληνες,ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!!!