ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτείται του μισθού του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτείται του μισθού του

Την απόφασή του να παραιτηθεί από το μισθό του γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.


Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος ο κ. Παπούλιας, του ζήτησε να προβεί στις ενέργειες σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τους πολίτες που δοκιμάζονται.
Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιόρρυθμη η κατάσταση γιατί, όπως είπε, «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις».

Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα έχει ήδη εκπληρώσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της για να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα και συμπλήρωσε ότι απομένουν ελάχιστα ζητήματα που θα έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως μέχρι την έναρξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης στις 18.00.

Ο κ. Βενιζέλος στράφηκε ανοικτά κατά των των ευρωπαϊκών δυνάμεων που δείχνουν πρόθεση να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, απευθύνοντας έκκληση συσπείρωσης, ώστε να μη δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να εφαρμόσει αυτό το σενάριο. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για κομματικούς ανταγωνισμούς κάνουν λάθος, όλοι είμαστε στο ίδιο μετερίζι», πρόσθεσε.