ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κυνήγι του «εκατομμυριούχου» βουλευτή

Στο κυνήγι του «εκατομμυριούχου» βουλευτή

Σε διαδικασία που θυμίζει το παιχνίδι με τα τραπουλόχαρτα, όπου όλοι ψάχνουν τον «παπά», έχει εξελιχθεί η υπόθεση του βουλευτή ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί το όνομά του συντηρεί και διογκώνει ένα γαϊτανάκι ονοματολογίας.

Δίχως να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, στους διαδρόμους του κοινοβουλίου μεταφέρονται ως ψίθυροι δήθεν «έγκυρες πληροφορίες» που αναφέρουν ότι «ο εκατομμυριούχος είναι γυναίκα με τακούνια», ενώ άλλοι λένε ότι είναι «άνδρας από την Βόρειο Ελλάδα».

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή η φημολογία συμπαρασύρει και τους 300 βουλευτές, έχει αναγκάσει αρκετούς να προβούν σε δηλώσεις διάψευσης. Ήδη, ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Άννα Νταλάρα είναι λίγοι από όσους με επιστολές ξεκαθαρίζουν ότι «δεν είμαι εγώ αυτός που έστειλε το έμβασμα», ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι έρευνες ως την Παρασκευή.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο χρονικό όριο βάζει και η επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής, καθώς τα μέλη της εκτιμούν ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος που πραγματοποιούν ορκωτοί λογιστές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με το έμβασμα του βουλευτή προέκυψε από καταγγελία που κατατέθηκε στον κ. Νικολούδη, ο οποίος με την σειρά του ερεύνησε και εντόπισε την τραπεζική συναλλαγή αλλά δεν διαπίστωσε παρανομία.

Το γεγονός αυτό -ότι δηλαδή δεν εντόπισε παρανομία- φαίνεται ότι τον δεσμεύει με αποτέλεσμα να μην ανακοινώνει το όνομα του βουλευτή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο κ. Νικολούδης επικοινώνησαν και διαπίστωσαν ότι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει την διαδικασία και να δημοσιεύσει το όνομα του βουλευτή είναι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης, εξηγώντας ότι πρέπει να στείλει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας με το οποίο να ζητά να του αποσταλούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις των βουλευτών και των στενών τους συγγενικών προσώπων για το 2011.

Διαβάστε ακόμη: Eπιστολή οκτώ βουλευτών για τον «εκατομμυριούχο» συνάδελφό τους