ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτησε να μην κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές!

Ζήτησε να μην κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές!

Διαβάστε ποια ήταν η απάντηση του έκπληκτου αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτό το αίτημα.

Απίστευτο και όμως… πασοκικό! Συνέβη στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον πιθανότατα επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες ημέρες.
Αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών έχει συναντήσεις με πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος με τα οποία συζητά για την επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους.

Βέβαια το βασικό θέμα των συναντήσεων είναι η προεκλογική περίοδος του κόμματος και πώς θα διαβούν αυτές τις δύσκολες ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Έτσι μια ημέρα είχε ραντεβού με ένα από το πλέον κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Η συνάντηση δεν έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά πήραν μέρος και στενοί συνεργάτες των δύο στελεχών.

Συζητώντας, λοιπόν, τα διάφορα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακούει από το άλλο στέλεχος να του λέει: «Εγώ νομίζω Βαγγέλη ότι δεν πρέπει να κατέβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές»!

Άπαντες οι παρόντες έμειναν άναυδοι. Αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για αστείο. Κανείς δεν πίστευε αυτό που άκουγε. Όμως το εν λόγω στέλεχος μιλούσε απόλυτα σοβαρά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δυσκολία συγκρατήθηκε να μην γελάσει.

Η πρόταση δεν έμεινε εκεί. Είχε και συνέχεια. Σύμφωνα με το στέλεχος θα έπρεπε να βγουν όλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί και να δώσουν στον Τύπο μια κοινή δήλωση που να αναφέρει τους λόγους μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Αυτό, δε, θα γινόταν για να βρει το χρόνο το κόμμα να ανασυνταχθεί και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις επόμενες εκλογές! Βέβαια μέχρι τότε το σίγουρο θα ήταν να μην υπήρχε καν κόμμα.

Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν πως το συγκεκριμένο στέλεχος που πρότεινε κάτι τέτοιο στον Βενιζέλο έχει στο γραφείο του δημοσκοπήσεις οι οποίες βλέπουν να… πατώνει στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν βγαίνει με τίποτα και θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν πως αν συνεχίσουν οι δημοσκοπικές έρευνες να είναι αρνητικές, δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Ο λόγος που δεν «περπατάει» το συγκεκριμένο στέλεχος στην περιφέρειά του είναι λόγω άστοχων ενεργειών στο υπουργείο το οποίο βρίσκεται. Χιλιάδες Έλληνες για λόγους που δεν είναι αυστηρά οικονομικοί, εκφράζουν την οργή τους για μια «παράλειψη» η οποία επί μέρες πριν από καιρό ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.