ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσέλη: Οι δανειστές θα κατασχέσουν τη δημόσια περιουσία

Κατσέλη: Οι δανειστές θα κατασχέσουν τη δημόσια περιουσία

Εμβρόντητοι παρακολούθησαν οι τηλεθεατές τις πρωτοφανούς ωμότητας αποκαλύψεις της πρώην υπουργού και πλέον ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη παραδέχθηκε ότι μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές περιέχει ρυθμίσεις που δένουν χειροπόδαρα το κράτος.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι πρώτη φορά χώρα της Ευρώπης παραιτείται από την ασυλία για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τόσο του δημοσίου όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε ότι αφορά στο Μνημόνιο 2 ειδικότερα, χαρακτήρισε τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνει αντισυνταγματικές και φοβερά επικίνδυνες, που εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους δανειστές.

Η Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι το νέο μνημόνιο αντί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση, θα βαθύνει την ύφεση, θα διογκώσει το έλλειμμα και θα καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο.

Επίσης επιβεβαίωσε τις διεργασίες μεταξύ των διαγραφέντων, για τη δημιουργία κόμματος.

«Προχωράμε και με τον Χάρη Καστανίδη και με άλλα στελέχη», τόνισε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και έθεσε ως στόχο να προκύψει μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές.

Η κ. Κατσέλη εξέφρασε την άποψη ότι το Μνημόνιο- 2 θα αποσταθεροποιήσει και το πολιτικό σύστημα και δήλωσε σίγουρη ότι θα προκύψουν πολλά νέα κόμματα.

Τάχθηκε τέλος δε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου, διότι «το σημερινό μάς οδηγεί στα βράχια.

Θα βγει κανείς να την διαψεύσει;