ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κεγκέρογλου: Στηρίζω Βενιζέλο

Β. Κεγκέρογλου: Στηρίζω Βενιζέλο

Την στήριξή του στον Ε. Βενιζέλο ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, δύο εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει ότι συνυπέγραψε την πρόταση «υποψηφιότητας του Βαγγέλη Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τη βεβαιότητα, ότι αυτή μπορεί να εκφράσει υπεύθυνα και σταθερά την προοπτική και την ελπίδα για τη δημοκρατική παράταξη, την κοινωνία και την πατρίδα».

Στη δήλωση, που μετέδωσε το creteplus.gr, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ώρα ευθύνης για όλους», σε μία περίοδο όπου «η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση του σχεδίου εξόδου από την κρίση. Η ολοκλήρωση των συμφωνιών με τους εταίρους μας, πρέπει να συνοδευτεί από μια πολιτική υπερπροσπάθεια για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία, ρεαλιστική και ελπιδοφόρα».

Ωστόσο, διευκρινίζει, ο σχεδιασμός αυτός και η υλοποίησή του προϋποθέτουν «ισχυρή παρουσία και βούληση του ΠΑΣΟΚ να αξιολογήσει αυστηρά, αυτοκριτικά, αλλά και δίκαια τον εαυτό του και την διαδρομή του και να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές και ανατροπές για το ίδιο, τις πολιτικές του, το πολιτικό σύστημα και το κράτος. Ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και συλλογικό, που θα επανασυνδεθεί με την κοινωνική του βάση και θα εκφράσει το σύνολο της δημοκρατικής παράταξης, μπορεί να δώσει υπεύθυνα, χωρίς λαϊκισμούς, τη μάχη για την πατρίδα και να απαντήσει θετικά στις αγωνίες και τα προβλήματα της κοινωνίας».