ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες

ΣΥΡΙΖΑ Βουλή
Άδεια θα είναι τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες ψηφοφορίες...
InTime

Αρχής γενομένης από αύριο 14 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τις τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής.

Ο λόγος της αποχής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι ότι «οι ονομαστικές ψηφοφορίες γίνονται με επιστολική ψήφο κι όχι με φυσική παρουσία κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής». Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ότι από αύριο «οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα απέχουν από την ψηφοφορία για άρση ασυλίας Βουλευτή, με δεδομένο ότι οι ψηφοφορίες για άρση ασυλίας είναι εκ του Κανονισμού της Βουλής ονομαστικές».

Σημειώνεται, ότι αύριο συζητείται η άρση ασυλίας του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie. Υπέρ της άρσης ασυλίας του είχε ταχθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπέρ τάχθηκε η Ν.Δ και η Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσε το ΚΙΝΑΛ, ενώ κατά τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.

Σημειώνεται, ότι όλες οι πλευρές φέρεται να είπαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις του βουλευτή στη υπόθεση για την οποία ζητείται ο έλεγχος του, αλλά - όπως διευκρινίστηκε - σε αντίθεση με υπουργούς που η Βουλή ελέγχει την ουσία της υπόθεσης, στην ασυλία ελέγχει μόνο εάν η πραξη εμπίπτει στη δραστηριότητα βουλευτή και την ουσία την ελέγχει ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος ο κ. Αραχωβίτης άφησε στην κρίση της Επιτροπής την περαιτέρω μεταχείριση του. Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του βουλευτή είχε βρεθεί σε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του υπευθύνου ασφαλείας της Folli Follie και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Στο email αναφερόταν από τον υπάλληλο της εταιρίας ότι έχει απευθυνθεί σε συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχει θετική έκβαση η υπόθεση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί καμία επικοινωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την συγκεκριμένη εταιρία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Καραϊβάζ - Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;