ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Καραϊβάζ - Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;

dolofonia karaivaz alimos
ΙΝΤΙΜΕ

Τι αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην εν ψυχρώ δολοφονία του έλληνα δημοσιογράφου αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας Dlf.

Σύμφωνα με την DW, τη στυγερή δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του την Παρασκευή αναφέρεται η γερμανική ραδιοφωνία Deuschlandfunk σε ρεπορτάζ με τίτλο «Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;» παρατηρώντας μεταξύ άλλων:

«Η βαρβαρότητα με την οποία κινήθηκαν οι δράστες προκύπτει σαφώς από την έκθεση αυτοψίας (...) Έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη - με συνολικά δέκα πυροβολισμούς ο ερευνητικός δημοσιογράφος Καραϊβάζ κυριολεκτικά εκτελέστηκε».

Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;

Το ερώτημα αυτό θέτει το DLF και σημειώνει:

«Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί σκοτώθηκε ο 52χρονος. Σύμφωνα με το υπ. Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται η δολοφονία του Καραϊβάζ να σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα (…) Και ειδικοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία μπορεί να κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα». Το ρεπορτάζ αναφέρει την άποψη του ποινικολόγου Σπύρου Δημητρίου, ο οποίος εκτιμά ότι η βιαιότητα και η ωμότητα των δραστών «δείχνουν ότι για λόγους που δεν είναι ακόμη σαφείς δεν ήθελαν απλώς να στείλουν ένα μήνυμα στον Γιώργο Καραϊβάζ, αλλά να τον εξοντώσουν».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δημοσιογραφική παρουσία του αστυνομικού ρεπόρτερ και παρατηρεί: «Ο Καραϊβάζ θεωρούνταν έμπειρος αστυνομικός ρεπόρτερ (…) Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ερευνητικός δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί πρόσφατα πολύ με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για εκβιασμούς για παροχή προστασίας από αστυνομικούς. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καραϊβάζ ανέφερε αρκετές φορές ότι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα και επηρεάζουν ακόμη και αποφάσεις για επιλογή προσωπικού στην αστυνομία».

Σύμφωνα με τον Σπ. Δημητρίου, αναφέρει το DLF, η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται δύσκολη διότι οι δράστες είναι απίθανο να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει: «Φοβάμαι ότι ακόμα κι αν οι δράστες - που σε τέτοιες περιπτώσεις προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό - συλληφθούν και φυλακιστούν, θα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ποιοι βρίσκονται πίσω από το έγκλημα -αυτοί δηλαδή που ανέθεσαν τη δολοφονία. Αυτό με ανησυχεί.

Πηγή: DW

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυψέλη: Αυτή είναι η 25χρονη έγκυος που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό