ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος και Παπουτσής κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους

Βενιζέλος και Παπουτσής κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους

Με τις 183 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου επικύρωσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε το σχετικό έγγραφο στη γραμματεία του οργάνου.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης συναντήθηκε διαδοχικά με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπουτσή προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην εμπλοκή που έχει προκύψει με την δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας από τον κ. Παπουτσή.

Ο Χρήστος Παπουτσής επιμένει στην πολιτική επικύρωση των υποψηφιοτήτων ισχυριζόμενος ότι το καταστατικό δεν μιλάει πουθενά για υπογραφές.

Οι επαφές απέβησαν άκαρπες καθώς και οι δύο πλευρές είναι ανυποχώρητες, άρα η σύγκρουση θα μεταφερθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα κληθεί να λάβει θέση.

Μάλιστα κατέθεσε την υποψηφιότητα του μόνο με την δική του υπογραφή.

Βενιζέλος: Να τηρηθεί το Καταστατικό

Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος, να φέρει τις 94 υπογραφές που χρειάζονται, διαμήνυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε την πρόταση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος ζητά πολιτική απόφαση ώστε, κατά παράβαση του Καταστατικού, να είναι υποψήφιος, καίτοι δεν έχει συγκεντρώσει τις 94 απαιτούμενες υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποφασιστεί παραβίαση του Καταστατικού ως προς το ζήτημα των υπογραφών, δημιουργείται εκ νέου θέμα και για την υποψηφιότητα άλλων στελεχών, όπως του Στέφανου Τζουμάκα.

Η απόφαση αναμένεται ότι θα ληφθεί μετά τη 1 το μεσημέρι, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε ακόμη:

Θολό το τοπίο με τις υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ

Βενιζελικοί: Η υποψηφιότητα Τζουμάκα απαξιώνει τη διαδικασία