ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζελικοί: Η υποψηφιότητα Τζουμάκα απαξιώνει τη διαδικασία

Βενιζελικοί: Η υποψηφιότητα Τζουμάκα απαξιώνει τη διαδικασία

Στη σκληρή γραμμή που θέλει αυστηρή τήρηση όσων προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ επιμένει η πλευρά Βενιζέλου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να δεχθούν την παραμικρή παρέκκλιση, επιβεβαιώνοντας το newsbomb, που είχε αποκαλύψει πριν από δύο ημέρες ότι αυτή θα είναι η τελική απόφαση του κ. Βενιζέλου.

«Αφού θέλετε καταστατικό για εκλογή προέδρου από τη βάση, καταστατικό σε όλα» είχε πει ο κ. Βενιζέλος.

Η σκληρή γραμμή Βενιζέλου πάντως, αποδίδεται όχι στην υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή, αλλά στην υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα.

Άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών, διαμηνύουν ότι με τον Στέφανο Τζουμάκα υποψήφιο θα απαξιωθεί περαιτέρω η διαδικασία, αφού ο κ. Τζουμάκας δεν έχει βρει απολύτως κανέναν υποστηρικτή. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε το οποιοδήποτε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου να θέσει τη δική του υποψηφιότητα.

Συνεργάτες του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Έξαρχου υποστήριζαν ότι πρέπει να τηρηθεί τόσο το καταστατικό, αλλά και οι αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου που συνοδεύουν την εισήγηση του απερχόμενου προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες έδειχναν τη διαδικασία της συγκέντρωσης υπογραφών.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται από σήμερα το πρωί και ο επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχουν υπογραφές υποστηρικτών των υποψηφίων προέδρων, αφήνει όμως ένα παράθυρο ανοιχτό για το δικαίωμα του Εθνικού Συμβουλίου να αποφασίσει διαφορετικά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας πάντως, αλλά και σήμερα στο ΣΕΦ, είχαν απευθείας επικονωνία για το θέμα της διαδικασίας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.