ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακατατάξεις στην Κεντροδεξιά

Ανακατατάξεις στην Κεντροδεξιά

Επανεντάξεις στη ΝΔ, δημοσκοπική ενδυνάμωση Καμμένου και υποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. , το νέο σκηνικό στην κεντροδεξιά.

Η επανένταξη 5 «γαλάζιων ανταρτών» στη ΝΔ, η δημοσκοπική φόρα Καμμένου και οι επερχόμενες προσχωρήσεις στο κόμμα του, η διαφαινόμενη φθορά Καρατζαφέρη και οι συνεχιζόμενες χαμηλές πτήσεις του συνδυασμού της Ντόρας Μπακογιάννη, συνθέτουν το παζλ της κεντροδεξιάς, ενάμιση περίπου μήνα πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, άνοιξε εχθές τον δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ, μερίδας εκ των βουλευτών που καταψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ, αλλά οι οποίοι έδειξαν εμπράκτως τη μεταμέλειά τους, στηρίζοντας, δια της ψήφου τους, τους εφαρμοστικούς νόμους.

Έτσι, με επιστολή που απέστειλε, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ενέταξε εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο (Έβρου), Αναστάσιο Καρυπίδη (Σερρών), Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ηρακλείου), Θεόδωρο Λεονταρίδη (Σερρών) και Ζήση Τζηκαλάγια (Καστοριάς).

Την ίδια ώρα, ζωντανά παραμένουν τα σενάρια, που θέλουν και άλλους διαγραφέντες, να επιστρέφουν στους κόλπους της παράταξης, με την προϋπόθεση να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Η «μετάφραση» των δημοσκοπήσεων

«Η αναγνώριση της καίριας παρέμβασης της ΝΔ στη δρομολόγηση των εξελίξεων με τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και τη στήριξη της χώρας μπροστά στο χείλος της χρεοκοπίας, θα φανεί στις επικείμενες εκλογές, όπου η ανάδειξη μίας ισχυρής νέας κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αναγεννήσει τη χαμένη ελπίδα των Ελλήνων πολιτών», σχολιάζει ο Πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ, «διαβάζοντας», τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.

Αναμφίβολα πάντως, ο μεγάλος νικητής των τελευταίων ερευνών είναι ο Πάνος Καμμένος, με το κόμμα του να συγκεντρώνει το 6,5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.

«Αρκετοί συνάδελφοι Βουλευτές, που μας διέγραψε η Ν.Δ. γιατί καταψηφίσαμε το Μνημόνιο, κινούμαστε μαζί με τον Πάνο Καμμένο σε μια αντιμνημονιακή πολιτική για το καλό του Ελληνικού λαού, ανοίγοντας την αγκαλιά μας προς όλους του πολίτες.

Στόχος μας είναι να βγει ο Ελληνικός λαός από αυτή την οικονομική στενωπό που διέρχεται και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στα νέα παιδιά», σημειώνει σε αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς.

«Το πρώτο βήμα για την αναγέννηση του τόπου μας, δεν είναι να αποφασίσουμε πώς και προς τα πού θα αναπτυχθούμε, αλλά να αποφασίσουμε πρώτα τί θα εγκαταλείψουμε.

Είναι βέβαιο ότι σε είκοσι χρόνια από τώρα θα είμαστε πιο απογοητευμένοι, για όλα εκείνα που δεν κάναμε.

Δεν είναι μόνο το θάρρος αυτό που χρειαζόμαστε για να σηκωθούμε επάνω να μιλήσουμε αλλά είναι αυτό που χρειάζεται κύρια για να καθίσουμε κάτω και να ακούσουμε.

Σύντομα έρχεται η ώρα να αποφασίσουμε, έρχεται η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και αυτό μας αφορά όλους. Οι επιλογές μας δεσμεύουν και τους αγέννητους Έλληνες», παρατηρεί, μεταξύ άλλων, σε άρθρο της που αναρτά το newsbomb, η ανεξάρτητη βουλευτής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που ετοιμάζεται και αυτή να ανακοινώσει επισήμως την προσχώρησή της στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Η «φθορά» Καρατζαφέρη

Προβληματισμό δημιουργεί πάντως η άνοδος που παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή, η οποία μοιάζει να περνά το κατώφλι του Κοινοβουλίου, σε όλες τις τελευταίες έρευνες.

Αντιθέτως, η Ντόρα Μπακογιάννη, βλέπει τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δυσκολεύεται να ξεπεράσει πια το 4%.

Η Καλλιρρόης μάλιστα, δεν έχει ακόμη επουλώσει τις πληγές της από τις απώλειες των κυριών Βορίδη και Γεωργιάδη και παρά το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος διαρρέουν πως αναμένονται 3 έως 5 μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μέχρι στιγμής, η μόνη «νέα είσοδος», είναι αυτή του Γιάννη Παπαμιχαήλ.