ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Λεύκοβιτς: Υποψήφιος με τη Ν.Δ. στα Ιωάννινα

Στ. Λεύκοβιτς: Υποψήφιος με τη Ν.Δ. στα Ιωάννινα

Τολμά και κατέρχεται στην ενεργό πολιτική ο έμπειρος δημοσιογράφος

Ένας άνθρωπος που διακρίθηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ, ο κ. Στέλιος Λεύκοβιτς, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει στον πολιτικό στίβο. Κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στα Ιωάννινα.

Ο κ. Λεύκοβιτς ανήκει σε μια γενιά δημοσιογράφων που έφεραν νέα πνοή στον Τύπο και στην τηλεόραση. Άφησε το πολιτικό στίγμα του με επιτυχημένες στήλες πολιτικού παρασκηνίου και σχολιασμού σε εφημερίδες όπως ο «Αδέσμευτος Τύπος» του κ. Δημήτρη Ρίζου. Ήταν ένα από τα φρέσκα πρόσωπα που ανανέωσαν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ επί σειρά ετών και διακρίθηκαν σε στελεχιακές θέσεις της δημόσιας τηλεόρασης.

Για την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο κ. Στέλιος Λεύκοβιτς δεν έχει παρά να μιλά με χαμόγελο, με καρδιά και διάθεση να προσφέρει.

Οι συνάδελφοι του λένε άλλωστε ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που ασπάζεται μια ριζοσπαστική άποψη. Συμφωνεί με όσους λένε ότι πρέπει να αποσυρθούν πρόσωπα που συνδέθηκαν με την αποκαλούμενη «γενιά του Πολυτεχνείου». Πιστεύει ότι η πολιτική θέλει αμεσότητα και ρεαλισμό ενώ επισημαίνει ότι «η υπέρβαση της κρίσης θα έρθει από τους σαράνταρηδες που μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ευρώπης».

Αυτή άλλωστε είναι και η πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα και συμμετοχής της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι.

Άλλο ένα νέο πρόσωπο έρχεται να ενισχύσει τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Β.Σ.Λ.