ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση συστράτευσης από τον Βενιζέλο

Επιχείρηση συστράτευσης από τον Βενιζέλο

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου καλεί αύριο ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει των εθνικών εκλογών, προκειμένου να συμμετέχουν σε σύσκεψη για την εκλογική προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης σύσκεψης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει τον Τύπο για τον ορισμό της νέας εκπροσώπου Τύπου, κυρίας Φώφης Γεννηματά, ενώ είχε συνάντηση με τον κ. Χρήστο Παπουτσή.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να συσπειρώσει δίπλα του όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν ανήκαν μέχρι πρότινος στο στρατόπεδό του.

Οι μέχρι σήμερα κινήσεις του καταδεικνύουν πως η ενότητα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί βασικό του μέλημα, ιδίως τώρα, στην μετά Παπανδρέου εποχή, που οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος έχουν διασκορπιστεί σε άλλους κομματικούς χώρους.

Έτσι, έχει συνεχώς κατ' ιδίαν συναντήσεις με κορυφαία στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, τον τελευταίο καιρό έχει συνομιλήσει ή βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους: Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Ρέππα, Σκανδαλίδη, Κακλαμάνη.

Επίσης διατηρεί στενή επαφή με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, παρά τα όσα ακούγονταν για «βίαιη» απομάκρυνσή του.

Ο κ. Βενιζέλος έχει στείλει μήνυμα στους δικούς του βουλευτές να μην προκαλούν και να μην φανατίζονται υπέρ του. Αντίθετα, έχει ζητήσει χαμηλούς τόνους.

Σε αυτούς τους τόνους θα κινηθεί και ο ίδιος τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Οι στενοί του συνεργάτες διαβεβαιώνουν πως η λογική των αποκλεισμών δεν θα έχει θέση στο νέο «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ, όπως γινόταν επί προεδρίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου.