ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλος φόβος η αποχή για το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλος φόβος η αποχή για το ΠΑΣΟΚ

Στο κόμμα θεωρούν ότι μεγάλος αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές είναι η μη προσέλευση των παραδοσιακών ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Την μεγάλη αποχή των τελευταίων ετών προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν στο ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν ότι ο μεγάλος αντίπαλος του κόμματος τις προσεχείς εκλογές είναι η απόφαση των παραδοσιακών ψηφοφόρων τους να μην μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει άνοιγμα προς τη μεγάλη μάζα των πολιτών που παραδοσιακά στήριζαν το κόμμα, είτε με Κώστα Σημίτη, είτε με Γιώργο Παπανδρέου αρχηγό. Ταυτόχρονα με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα προσπαθήσει να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην ευρεία δημοκρατική παράταξη που επιδιώκει να εκφράσει ο νέος πρόεδρος.

Έτσι σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι εξελέγησαν στις περιφέρειες και στους δήμους στην αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Οι τοπικοί άρχοντες που ψηφίστηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία συνειδητοποιημένα στελέχη, που βρίσκονται κοντά στο κόμμα. Δεδομένης μάλιστα της επικράτησης του ΠΑΣΟΚ σε εκείνες τις εκλογές πιστεύεται ότι θα μπορέσουν να επηρεάσουν συμπολίτες τους, ώστε να επιστρέψουν στο κόμμα.

Την Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Μουσείο Μπενάκη σε ανθρώπους του πνεύματος. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει σε επαφή με προνομιακό κοινό για τον ίδιο, καθώς ο ίδιος ανδρώθηκε μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο.

Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συναντούσαν πνευματικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η κίνηση αυτή τόνωνε το προφίλ και το κύρος τους.

Σε αυτή τη δύσκολη – για το κόμμα – στιγμή δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση προκειμένου να επαναπατριστούν παραδοσιακοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την άποψη της κοινής γνώμης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η ηγεσία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, την ώρα μάλιστα που μειώνεται η «ψαλίδα» με την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο πρώτος στόχος, αυτός της μείωσης της δημοσκοπικής διαφοράς, επιτυγχάνεται γι’ αυτό από αυτή την εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο που προβλέπει την επαναπροσέγγιση με όσους φεύγουν, είτε για την Δημοκρατική Αριστερά, είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για την Κοινωνική Συμφωνία, είτε κυρίως για την… αποχή.