ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες

Εδώλιο για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2010 «δείχνει» ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρής.

Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία την οποία χειρίστηκε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος υπέβαλε την πρότασή τους προς το Συμβούλιο Εφετών εισηγούμενος την παραπομπή σε δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και την απαλλαγή του λόγω παραγραφής για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 1998 έως 2005.

Ο κ.Μπρης πρότεινε ακόμη να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον πρώην υπουργό και συγκεκριμένα η εγγυοδοσία ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και η δέσμευση του πολυτελούς ακινήτου του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το επίμαχο πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009) κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής αλλά και την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο εν λόγω πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός δήλωνε συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ εκ των οπίων μόνο οι 150 χιλ. ευρώ δικαιολογούσε ως λήψη 2 δανείων. Μάλιστα σε αυτό δεν είχε δηλώσει ούτε το περιβόητο νεοκλασικό στη Δ. Αρεοπαγίτου.

Πάντως ο ίδιος απολογούμενος έχει υποστηρίξει ότι το ακίνητο αυτό δηλώθηκε στο πόθεν λέσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010.