ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πρώτο πλάνο ο Σαμαράς

Σε πρώτο πλάνο ο Σαμαράς

«Διλήμματα τέλος», το μήνυμα που εξέπεμψε εχθές , μέσω του πρώτου τηλεοπτικού σποτ, ο Πρόεδρος της ΝΔ


Δυο τρέιλερ, ένα ανεπίσημο και ένα επίσημο είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας. Το πρώτο μέσω facebook και το δεύτερο μέσω των τηλεοπτικών μας δεκτών.

Η ΝΔ ξεκίνησε εχθές επισήμως την καμπάνια της, με διπλό «χτύπημα» Σαμαρά καθώς πέραν του διαφημιστικού σποτ που κυκλοφόρησε, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο προσωπικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά σε δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε πρώτο πλάνο, να απαντά σε ερωτήματα πολιτών για τη λαθρομετανάστευση.

Στο τραπέζι το δίλημμα δραχμή ή ευρώ

«Διλήμματα τέλος! Ήρθε η ώρα των αποφάσεων, ήρθε η ώρα να κυβερνήσουμε την Ελλάδα διαφορετικά. Με Ανάπτυξη. Ασφάλεια. Δικαιοσύνη. Μπορούμε. Να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο για τη χώρα. Για να έρθει γρήγορα η Ανάπτυξη. Με Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια. Για να υπάρξουν ευκαιρίες για όλους. Σε όσους βασίζουν την ύπαρξή τους στην καταστροφή απαντάμε πως η Ελλάδα έχει μέλλον. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», εμφανίζεται να εγγυάται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, στο πρώτο κομμάτι της τηλεοπτικής καμπάνιας του κόμματος, όπου επικρέμεται το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

«Η πρώτη διαφήμιση που θα δούμε στις οθόνες μας, αναμένεται να μην είναι... γκρίζα», είχε αποκαλύψει πριν από 6 ημέρες το newsbomb, επισημαίνοντας ωστόσο πως εφόσον κριθεί αναγκαίο, μπορεί έως το τέλος της εκλογικής περιόδου να επιστρατεύσει και «γκρίζες» διαφημίσεις, προκειμένου να αποδομήσει το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε σε αυτό τον τομέα η αξιωματική αντιπολίτευση διαθέτει πλούσια εμπειρία, καθώς έχει κατά το παρελθόν προβάλλει σχετικά βίντεο. Με βάση την παλαιότερη εμπειρία, αλλά και το νέο σύνθημα «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς πως ένα τέτοιο τρέιλερ μπορεί να περιλαμβάνει υποστηρικτικές δηλώσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για αποτυχημένες πολιτικές και πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου όπως το δημοψήφισμα καθώς και φράσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου όπως «θα βάλω πάτο στο βαρέλι», αλλά και δεσμεύσεις για μη επιβολή φόρου μέσω της ΔΕΗ, που τελικά δεν τήρησε.

Οι βολές προς το πρόσωπο του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα μάλιστα θα αποφευχθούν αν παρατηρήσει κανείς τις κλιμακούμενες επιθέσεις των τελευταίων ωρών, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, να κατηγορεί εχθές τον Ευάγγελο Βενιζέλο ακόμη και για «βουλιμία για την εξουσία».

Να αλλάξει το Δουβλίνο 2

Η ΝΔ επιλέγει πάντως για την ώρα στρατηγική τόνωσης του προφίλ της ηγεσίας της, καθώς και οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν πάντα σαφές προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά, όταν συγκρίνεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση η Συγγρού πιστεύει πως το «δυνατό χαρτί» του κόμματος είναι ο πρόεδρός της καθώς οι εκτιμήσεις του και οι προειδοποιήσεις του έχουν βγει αληθινές, τα «όχι» του δικαιώθηκαν ενώ είπε, όπως λένε, «ναι» μόνο όταν έπρεπε να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό.

Χθες, ο ίδιος ανήρτησε στο facebook, μήνυμα για τη λαθρομετανάστευση. «Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», επανέλαβε, αναφερόμενος σε σειρά προβλημάτων όπως το παραεμπόριο και το έλλειμμα αστυνόμευσης. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του Δουβλίνου ΙΙ αλλά στην αναγκαιότητα συνεργασιών με άλλες χώρες του νότου για την εξεύρεση λύσης σε ένα κοινό πρόβλημα.