ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ

Κόντρα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ

Σε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει εξελιχθεί η διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα, που οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αντάλλασαν πυρά μέσω ανακοινώσεων για τον τρόπο, αλλά και τον αριθμό των τηλεμαχιών, το κανάλι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πρότεινε στα δύο μεγάλα κόμματα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τηλεοπτικό αέρα του σταθμού.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και διά στόματος της εκπροσώπου τύπου.

«Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την πρόταση του ΜEGA για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά", δήλωσε η κ. Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα, Γιάννης Μιχελάκης και Φώφη Γεννηματά, επιδόθηκαν σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων ανταλλάσοντας εκατέρωθεν πυρά.

Ο κ. Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «βαρετούς μονολόγους» τα προεκλογικά ντιμπέιτ , ζητώντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έστρεψε τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων ("ντιμπέιτ") του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες.

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι κατανοεί και την επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.

«Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται», απάντησε η κ.Φώφη Γεννηματά.

«Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν», απάντησε και πάλι ο κ. Μιχελάκης.

«Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Ο πόλεμος μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για το ντιμπέιτ συνεχίζεται και καμία ημερομηνία δεν φαινόταν, προς το παρόν, να κλειδώνει για την τηλεοπτική μάχη των πολιτικών αρχηγών.

Εάν, πάντως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, τότε δεν αποκλείεται οι πολιτικοί αρχηγοί, ακόμα και στην τηλεοπτική αναμέτρηση, να παραπέμπουν σε δηλώσεις και εξαγγελίες, που θα κάνουν στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις πριν από τις κάλπες της 6ης Μαΐου.