ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ηθοποιοί που εξελέγησαν βουλευτές

Οι ηθοποιοί που εξελέγησαν βουλευτές

Μικρότερη από άλλες φορές θα είναι η εκπροσώπηση των ηθοποιών στη Βουλή, παρά τις πολλές υποψηφιότητες από τον χώρο της Τέχνης.

Εκτός Βουλής μένουν οι κ.κ. Κώστας Καζάκος, Γιάννης Βούρος, Άντζελα Γκερέκου, Άννα Φόνσου, Μαίρη Βιδάλη, Πάνος Σκουρολιάκος και Ρένος Χαραλαμπίδης, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ενώ τόσο η Βάνα Μπάρμπα όσο και ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ δεν είδαν το κόμμα τους να πιάνει το 3%.

Στην Βουλή δεν μπήκε ούτε ο Γιάννης Μπέζος και η Εύα Κοταμανίδου, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, πλην όμως σε μη εκλόγιμες θέσεις

Μια θέση στη Βουλή με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέκτησε ο ηθοποιός και σεναριογράφος, Γιώργος Κυρίτσης, που εξελέγη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξελέγησαν οι Παύλος Κοντογιαννίδης στη Β' Αθηνών και ο Παύλος Χαϊκάλης, στην περιφέρεια Αττικής, ενώ η Ελένη Γερασιμίδου εξελέγη βουλευτής του ΚΚΕ στην Β' Θεσσαλονίκης.

Όμως οι ηθοποιοί δεν είναι η μόνη ομάδα καλλιτεχνών που θα εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο. Μια θέση στα βουλευτικά έδρανα κατέκτησε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών και η συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη, επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας.