ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόβοι Παπαδήμου για εκταμιεύσεις από τράπεζες

Φόβοι Παπαδήμου για εκταμιεύσεις από τράπεζες

Τι είπε στον Κ. Παπούλια για «φυγή» καταθέσεων μετά τις εκλογές και ποια η αγωνία για τις τράπεζες μέχρι τον Ιούνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Κ. Παπούλια για το πρόβλημα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που μπορεί να ανακύψει ζήτημα ρευστότητας.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε «φυγή» καταθέσεων από τις τράπεζες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται ότι δεν απέκλεισε να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας τον ερχόμενο μήνα, καθώς ορισμένες τράπεζες φαίνεται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν φαίνεται προς το παρόν να οδηγούν σε αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από την Ευρώπη, προαναγγέλλοντας έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογο των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους.

«Πώς είστε;» ρώτησε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με νόημα: «Των πραγμάτων ούτως εχόντων...».

«Ήρθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις διεθνείς αγορές, καθώς και για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση», είπε ο κ. Παπαδήμος κατά την είσοδό του στο προεδρικό γραφείο.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος δεν προέβη σε καμία δήλωση εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο η κατάσταση ακυβερνησίας στη χώρα απασχόλησε τους δύο άνδρες καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που χρίζουν αποφάσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το ομόλογο που λήγει τη 15η Μαΐου, καθώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής.