ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπαδήμος δίνει τα «φώτα» του στον Πικραμμένο

Ο Παπαδήμος δίνει τα «φώτα» του στον Πικραμμένο

Χρέη άτυπου συμβούλου από τον πρώην εντολοδόχο Πρωθυπουργό στον Υπηρεσιακό

Χρέη άτυπου συμβούλου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου έχει αναλάβει ο διορισμένος πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της άτυπης Συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες.

Ο κ. Παπαδήμος τους τελευταίους εφτά μήνες είχε αναλάβει προσωπικά την εκπροσώπηση της χώρας και την προετοιμασία της στις διάφορες Συνόδους.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός είχε καθημερινές επαφές με ξένους ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση του PSI, την νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και το «Σχέδιο Μάρσαλ», όπως είχε αποτυπωθεί στην συμφωνία της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Η προσωπική ενασχόληση με αυτά τα θέματα ήταν και ο βασικός λόγος που οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνησή του, οι κ.κ.Σαμαράς και Βενιζέλος, πρότειναν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπηρεσιακός πρωθυπουργός να χρηστεί ο κ. Παπαδήμος.

Παρά τη συμφωνία του κ. Αλέξη Τσίπρα, οι υπόλοιποι παρόντες δεν συνήνεσαν και έτσι επελέγη ο κ. Πικραμμένος.

Πικραμμένος και Παπαδήμος πρόκειται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν τις εκκρεμότητες της άτυπης Συνόδου. Παράλληλα, θα αναλυθεί εκτενώς η νέα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία και την συνεδρίαση των G8.

Παρόντες στην συνάντηση θα είναι επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Επικρατείας κ. Αντώνης Αργυρός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τσιόδρας, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Άκης Σκέρτσος και ο επικεφαλής του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού κ. Γιώργος Παγουλάτος.