ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον κακό εαυτό του

Το ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον κακό εαυτό του

Αποστάσεις από τις πολιτικές του Μνημονίου, από τα πρόσωπα που επέβαλλε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και το σκάνδαλο του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρεί να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του κόμματος όσο μπορεί πιο αθόρυβα, αλλά σταθερά, προσπαθεί να αποκοπεί από την πιστή τήρηση του δεύτερου Μνημονίου και να προσκολληθεί στην πολιτική της απαγκίστρωσης από αυτό. Ενώ αρχικά είχε επιχειρηθεί από την Ιπποκράτους να λασναριστεί το δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ», τελικά δεν έγινε κατορθωτό και έτσι η προεκλογική τακτική μετατοπίστηκε.

Παράλληλα επιχειρείται σε μία σειρά θεμάτων να σταλεί το μήνυμα προς τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να δώσει τη μάχη της αλλαγής των όρων με τους δανειστές. Γι' αυτό ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να πιστωθεί την απόφαση να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την μετενέργεια και τις εργασιακές συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο πως οι περίφημοι «κηπουροί» του πρώην προέδρου του κόμματος κ.Παπανδρέου δεν θα έχουν καμία θέση την επόμενη ημέρα. Είτε πρόκειται να «εξαφανιστούν» από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, είτε πρόκειται να πάρουν θέσεις σε αυτά μη εκλόγιμες.

Ήδη συζητείται μάλιστα ότι ο πρώτος επιλαχών στην ΄Β Περιφέρεια της Αθήνας, Γιάννης Ραγκούσης, δεν θα είναι πέμπτος στη λίστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά σε χαμηλότερη θέση.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος, ήδη από χθες προσπάθησε να «διαγράψει» τα φαινόμενα τύπου Τσοχατζόπουλου από το κάδρο του σημερινού ΠΑΣΟΚ: ««Ακόμα και στη γνωστή υπόθεση -που μας ντροπιάζει τις τελευταίες εβδομάδες- ενός βασικού στελέχους μας, που τον διαγράψαμε και τον αποβάλλαμε, το ΠΑΣΟΚ έφερε όλα τα στοιχεία στην επικαιρότητα μέσα από την εξεταστική επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά.