ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Είμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης

Βενιζέλος: Είμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης

Τους φιλικούς, προσωπικούς, αλλά βαθύτατους θεσμικούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε κατά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των δήμων, με μια καλά στοχευμένη δημόσια δαπάνη, ώστε κανείς να μη νιώθει αβοήθητος και ότι έχει εγκαταλειφθεί στην κρίση.

«Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εντοπίσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντιων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα, μπορούμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο με όλα τα χαρακτηριστικά του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης και πως οι λύσεις πρέπει να δίνονται από το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς και όχι να βασίζονται στη φιλανθρωπία.

Όπως εκτίμησε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έντονο ρόλο στα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, όχι μόνο μέσα από προγράμματα όπως το "Βοήθεια στο σπίτι" και το εθνικό δίκτυο προνοιακών θεσμών, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες «που είναι στο μεταίχμιο μεταξύ κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης» και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων.