ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: «Θάνατος» η έξοδος από το ευρώ

Α. Σαμαράς: «Θάνατος» η έξοδος από το ευρώ

«Ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων

«Η Ευρώπη έχει αρχίσει να αλλάζει, έχει αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό», σημείωσε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως έχει κρυφή ατζέντα φόρων.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δε βγαίνει με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».

«Έγινε ανακοίνωση οικονομικού προγράμματος χωρίς ένα στοιχείο αριθμητικό. Λεφτά δεν υπάρχουν και έρχονται αυτή την ώρα και λένε επί 100 του Ανδρέα του Παπανδρέου ''λεφτά δώστε''», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπαρκτός ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή

Ο κ. Α. Σαμαράς ερωτηθείς για το πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή, απάντησε πως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και είναι μπροστά στην κάλπη της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το φως στην άκρη του τούνελ είναι μόνο μέσα στο ευρώ», επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαστικοποιήσει τη σκληρή πολιτική της, κάνοντας το πρώτο βήμα που είναι το ευρωομόλογο.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε επίσης υπέρ του σχηματισμού μικρής κυβέρνησης, της οποίας, όπως δήλωσε, πρώτο μέλημα θα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας.

Δεύτερο μέλημα θα είναι λαθρομετανάστευση. «Χρειάζεται να γίνουν μαζικές απελάσεις, άμεσα. Δεν αντέχουμε άλλο, πρέπει αυτό το πράγμα επιτέλους να τελειώσει, δεν υπάρχει η Αθήνα που ξέραμε, η εγκληματικότητα είναι διάχυτη», τόνισε ο κ. Σαμαράς.