ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Έντονη κόντρα Πλεύρη - Ραγκούση για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Εκλογές 2023: Έντονη κόντρα Πλεύρη - Ραγκούση για τον Γιώργο Κατρούγκαλο
Glomex

Εκλογές 2023: Οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και η «αποπομπή» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε κόντρα μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και του Θάνου Πλεύρη 

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και την «αποπομπή» του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α' Αθήνας, Θάνος Πλεύρης και ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης.

«Είπε την προσωπική του άποψη, οι αντιφάσεις από τη ΝΔ είναι φυσιολογικές. Για νομικούς και συνταγματικούς λόγους δεν μπορεί να φύγει από τα ψηφοδέλτια, αν εκλεγεί, είναι βέβαιο και αυτονόητο ότι θα παραδώσει την έδρα του», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας: «Ούτε εμείς υποκρινόμαστε, ούτε ο Κατρούγκαλος είναι ανέντιμος».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας: «Να βγούμε πρώτο κόμμα, να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση. Μία επιδίωξη, ένας στόχος. Νίκη και σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης».

Ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του αναφέρθηκε σε «φανερή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερή η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος Κατρούγκαλου ψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές από τον νόμο Βρούτση που η αντιπολίτευση καταψήφισε. (…) Είπε (σ.σ. ο Γιώργο Κατρούγκαλος) αυτό που πραγματικά έκανε ο Τσίπρας και οι βουλευτές του και απλώς είναι μαρτυριάρης».

Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές αντιπαρατέθηκαν σε έντονο τόνο, με τον Γιάννη Ραγκούση να αντιτείνει οτι η ΝΔ δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά «τις χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές», με τον Θάνο Πλεύρη να απαντά πως: «εμείς τον καταργήσαμε στο 20% και βάλαμε κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών, μειώνοντας στη χαμηλή κλίμακα τον φόρο από το 22% στο 9%».

Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε με βολές εκατέρωθεν για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή από την μία αλλά και τον Νίκο Παππά από την άλλη.