ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχώρησε από το κόμμα η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχώρησε από το κόμμα η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Ακόμη μια αποχώρηση από την «Πλεύση Ελευθερίας».

Με έξι βουλευτές μένει η «Πλεύση Ελευθερίας» καθώς αποχώρησε από το κόμμα η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη ο οποίος είχε διαγραφεί προ ημερών από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σημειώνεται ότι ο Mιχάλης Χουρδάκης στις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς σταυρό, είχε τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της αραιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ – και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα – κυρίως – από την αποπομπή του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση. Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή νου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες» είπε.