ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαγείρεψε με τον Πάνο Ιωαννίδη και έριξε σουτάκια με τον Θοδωρή Παπαλουκά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαγείρεψε με τον Πάνο Ιωαννίδη και έριξε σουτάκια με τον Θοδωρή Παπαλουκά

Οι δραστηριότητες του Πρωθυπουργού, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ετοίμασαν, με τη βοήθεια και υπό την καθοδήγηση του διάσημου σεφ, Πάνου Ιωαννίδη, μία υγιεινή παραλλαγή του παραδοσιακού γύρου με πίτα.

Ο σεφ Ιωαννίδης έδειξε πώς με απλά, υγιεινά υλικά και συστατικά, είναι δυνατόν να ετοιμάσουμε γευστικές συνταγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε, επίσης, αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εσωτερικό κήπο του Ζαππείου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νεαρούς αθλητές και δοκίμασε σουτ μαζί με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα, Θοδωρή Παπαλουκά.

Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο»

«Το πρόγραμμα κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και θα παρακολουθώ συνεχώς την εξέλιξη αυτού», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, γιατί ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται σε πράξη. Πολλά χρόνια με απασχολούσε έντονα το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Θυμάμαι κάθε φορά που πήγαινα σε παρελάσεις, οπτικοποιούσα το πρόβλημα, έβλεπα πολλά παιδιά τα οποία ήταν παχύσαρκα.

Μία στατιστική που πρέπει να έχουμε υπόψη, είναι ότι ένα παχύσαρκο παιδί μπορεί να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας. Αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι που αφορά την εμφάνιση.

Αγαπάμε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εμφάνισης, όμως, ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος. Δυσκολεύει τη ζωή των παιδιών και αν δεν αντιμετωπισθεί στα παιδικά χρόνια, ενδεχομένως να την κάνει ακόμη δυσκολότερη όταν μεγαλώσουν.

Υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην παιδική παχυσαρκία και τα εισοδήματα των νοικοκυριών στα οποία μεγαλώνουν. Μπορούμε να τρώμε υγιεινά και να απολαμβάνουμε το φαγητό μας. Δεν βρίσκουμε τα υγιεινά φαγητά στα κυλικεία των σχολείων και για αυτό, έχουμε δώσει έμφαση εκεί.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και τη μεγάλη προσωπική προσπάθεια της Ειρήνης Αγαπηδάκη, μπορέσαμε να φτιάξουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας σε συνεργασία με τη UNICEF.

Ως ένας άνθρωπος που έχει αγαπήσει τον αθλητισμό από πολύ μικρός, ξέρω πόσο σημαντική είναι η άθληση, όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και την ψυχική σας υγεία. Πόσο ευχάριστο είναι να συμμετέχει κανείς σε μία ομάδα, να μοιράζεται τη χαρά της νίκης, να διαχειρίζεται τον πόνο της ήττας.

Ή πόσο ευχάριστο είναι να αθλείται και κανείς μόνος του, να βγαίνει έξω, να τρέχει ή να κάνει ποδήλατο και να αισθάνεται αυτή την ικανοποίηση της επαφής με τη φύση. Γι’ αυτό και η συμμετοχή των αθλητών μας, σε αυτό το πρόγραμμα, έχει τόσο μεγάλη, τόσο ξεχωριστή σημασία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Το πρόγραμμα κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης»

«Το πρόγραμμα ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ως μέρος του σχεδίου “Ελλάδα 2.0”», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμη, ευχαρίστησε και τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε τα παιδιά να αθληθούν και να περνούν λιγότερες ώρες σε κινητά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Το λέω αυτό, κυρίως για τα παιδιά τα οποία σήμερα είναι μαζί μας, γιατί βρισκόμαστε σε έναν χώρο στον οποίο πριν από σαράντα και κάτι χρόνια, η Ελλάδα υπέγραψε τη Συνθήκη προσχώρησης στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Να, λοιπόν, γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης έχει τόσο μεγάλη σημασία και γιατί οι δράσεις του τελικά κατευθύνονται σε μία σειρά από εφαρμοσμένες πολιτικές, που μπορούν να κάνουν καλύτερες τις ζωές όλων μας.

Μοιράστηκε και μία προσωπική του ιστορία, αναφέροντας ότι θυμάται τη μητέρα του, όταν ήταν μικρός, που τού έλεγε: «Φάε, παιδί μου». «Όλοι της δικής μας γενιάς έχουμε ακούσει αυτήν τη φράση, μεγαλώνοντας», σχολίασε.

Σχετικές ειδήσεις