ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Τελεσίγραφο 2 μηνών από Μητσοτάκη για συμμόρφωση αθλητικών συλλόγων

Οπαδική βία: Τελεσίγραφο 2 μηνών από Μητσοτάκη για συμμόρφωση αθλητικών συλλόγων

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας στέλνουν μήνυμα προς τους παράγοντες του αθλητισμού να συμμορφωθούν.

Τελεσίγραφο 2 μηνών για πλήρη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους νόμους στέλνει προς τους παράγοντες του αθλητισμού η κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τόσο μεγάλη που στη σύσκεψη του Σαββάτου ζήτησε να ανασταλούν όλα τα πρωταθλήματα μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Να μην διεξαχθεί δηλαδή κανένας αγώνας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων συμβούλων του τελικά ο πρωθυπουργός σκέφτηκε πιο καθαρά και να πήρε αποφάσεις πιο στοχευμένες όπως ήταν το μέτρο για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφαση αυτή, όσο σκληρή. Ταυτόχρονα ισχυροποιείται ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκανς και όσους τους υποθάλπουν ή τους ανέχονται, με την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.

Θα τους δέσουν αλά Χρυσή Αυγή

Προς αυτήν την κατεύθυνση μάλιστα θα αξιοποιηθεί το μοντέλο των εγκληματικών οργανώσεων, που χρησιμοποιήθηκε για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής.

Το μήνυμα αυτό πάντως από συνοδεύεται από την αυστηρή προειδοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο εκφράζει την πίστη του στην επάρκεια των μέτρων που μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή: «Εάν, όμως, κρίνουμε ότι χρειάζονται και ακόμα πιο σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, διαβεβαιώνουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πως δεν θα διστάσουμε στιγμή. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μέχρι να υλοποιηθούν και να αποδώσουν προς όφελος των πολιτών το σύνολο των πρωτοβουλιών μας», όπως διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε πρώτο χρόνο το τέλος της ανοχής της ελληνικής πολιτείας απέναντι στις δολοφονικές πρακτικές των εγκληματικών οργανώσεων που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτυπώθηκε με ένα ηχηρό χτύπημα τριών αξόνων στην αιχμή του οποίου είναι η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

«Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων «στρατών», οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» και σημείωσε με νόημα: «θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στον ρόλο που έχει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στο να αιτηθούμε να συσχετιστούν μια σειρά από υποθέσεις και να γίνει έρευνα εις βάθος σε αυτούς οι οποίοι είναι φυσικοί, ηθικοί αυτουργοί, σε αυτούς οι οποίοι με όσα λένε, με όσα γράφουν ενθαρρύνουν τον κόσμο να προβεί σε παράνομες πράξεις, προβαίνουν σε διέγερση για τέτοια αδικήματα».

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να πάει στον πόλεμο κατά της οπαδικής βίας χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα. Είναι ενδεικτικό ότι παρών στη σύσκεψη του Σαββάτου ήταν και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ταυτόχρονα η Ηρώδου Αττικού θα συνεχίσει να λειτουργεί την απευθείας γραμμή με την ΟΥΕΦΑ, στην οποία με βάση το πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, λειτουργεί ειδικό παρατηρητήριο για τη βία στην Ελλάδα.