ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Πιο ισχυρή η Ελλάδα – Η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα

Άκης Σκέρτσος: Πιο ισχυρή η Ελλάδα – Η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα

Άκης Σκέρτσος: «Στόχος μας, αφού κατακτήσαμε το να μείνουμε Ευρώπη, είναι τώρα να γίνουμε Ευρώπη», ανέφερε

Στα «Παραπολιτικά» μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφορικά με το δημοσίευμα του Economist που ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς. Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, «βλέπει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στη χώρα».

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Σκέρτσος η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή σήμερα και έχει μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο.

«Στόχος μας, αφού κατακτήσαμε το να μείνουμε Ευρώπη, είναι τώρα να γίνουμε Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας το νέο ετήσιο σχέδιο διακυβέρνησης για το 2024 το οποίο περιλαμβάνει 221 μεταρρυθμίσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας υπάρχει η εμβληματική μεταρρύθμιση για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αλλά και μεταρρυθμίσεις μικρότερου βεληνεκούς.

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η χώρα κλείνει μια εκκρεμότητα καθώς είχε χάσει την ευκαιρία της στην προσπάθεια που έγινε την περίοδο 2004-2009 στο πλαίσιο της τότε αναθεώρησης. «Βεβαίως θα είναι μη κερδοσκοπικά» τόνισε.

«Πατάμε σε στέρεο νομικό έδαφος. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο» συνέχισε ο κ. Σκέρτσος σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σε μεγάλες αντιφάσεις και ταλαιπωρείται από πολλούς πολιτικούς και ιδεολογικούς αναχρονισμούς.

Τέλος ο υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς για τον Αντώνη Σαμαρα, δήλωσε πως είναι πολιτικό μέγεθος το οποίο τιμά και σέβεται. «Έσωσε τη χώρα από την έξοδο από την ευρωζώνη. Να δείχνουμε σεβασμό, να ακούμε τις απόψεις του και να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: «Δεν υπάρχει διαφάνεια στα έργα, Περίμενα από τον κ. Μπακογιάννη να πει μία λέξη»

Γεωργιάδης: Είναι ντροπιαστικό ο Κασσελάκης να μην αναφέρεται στη διάψευση του υπουργού του Πακιστάν

Γιάννης Βρούτσης: Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο κανένας παραβατικός δεν θα μπαίνει στα γήπεδα