ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: «Παράθυρο για αύξηση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο»

Παύλος Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: «Παράθυρο για αύξηση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο»

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για την αύξηση της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο

«Παράθυρο» για αύξηση στο αγροτικό πετρέλαιο άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της διευθύντριας, Αμαλίας Κάτζου.

Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να αυξήσει την επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, γιατί τα ζητήματα των αγροτών άπτονται αρμοδιοτήτων πολλών υπουργείων. Βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι οι συνέπειες των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και η άνευ προηγουμένου κακοκαιρία Daniel, από την οποία επλήγησαν και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και για τη μείωση του ειδικού φόρου και ευρύτερα για τη στήριξη των αυξήσεων στο πετρέλαιο, μια σειρά δηλαδή από παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών. Αυτό που προσπαθούμε είναι να ακούμε συνεχώς τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων, να προσπαθούμε να τα σταχυολογούμε και μετά, με βάση και τα δεδομένα, να προχωρούμε σε παρεμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δόθηκαν πολλές αποζημιώσεις και στους αγρότες, όπως έπρεπε να γίνει. Μέσα σε 18 μέρες καταβλήθηκαν σε 2.100 κτηνοτρόφους περίπου 18 εκατομμύρια προκαταβολές, σε 25 μέρες στους αγρότες που είχαν πληγεί περίπου 106,2 εκατ. ευρώ και άλλα 26 στη συνέχεια. Μόνο από τον ΕΛΓΑ άμεσα 160 εκατ. ευρώ. Τα αιτήματα των αγροτών όμως συνεχίζουν και υφίστανται. Τα ακούμε με προσοχή και να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και η τροπολογία που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος».