ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Η αιφνιδιαστική είσοδός του στην εκδήλωση των τριών - Πώς αποφασίστηκε

Στέφανος Κασσελάκης: Η αιφνιδιαστική είσοδός του στην εκδήλωση των τριών - Πώς αποφασίστηκε

Ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος» αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, κυρίως όμως τους ομιλητές.

Χθες στο θέατρο Άλφα, έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση με ομιλητές τον Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το «παρών» ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αιφνιδίασε τους ομιλητές, καθώς βρέθηκε στη σκηνή χαμογελαστός και αντάλλαξε χειραψία μαζί τους.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου μέχρι πρότινος υπήρχαν έντονες διαφωνίες ως προς τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε την ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικεί τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιδιώκει να είναι η εναλλακτική λύση μετά της ευρωεκλογές.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης γύρω στις 6 το απόγευμα είπε σε στενό του συνεργάτη να πάνε μία βόλτα χωρίς να του εξηγήσει πού θα πάνε. Όπως αποδείχθηκε προορισμός του ήταν το θέατρο Άλφα και η εκδήλωση «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος». Ντυμένος απλά και συνοδευόμενος από φωτογράφους, ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στο θέατρο και αναμφισβήτητα, ξάφνιασε τους πάντες. Μάλιστα, κάποιοι από τους παρευρισκομένους χειροκρότησαν, ενώ κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε αποδοκιμασίες.

Να σημειωθεί πως ο Διονύσης Τεμπονέρας, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι με την παρουσία του στην εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης, «αποδεικνύει πως δεν μπορεί να γίνεται μια συζήτηση που να αφορά τον προοδευτικό χώρο και να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ» και ότι «αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά κόμματα».

Ενοχλημένη η Έφη Αχτσιόγλου

«Γεια σου Στέφανε, καλησπέρα». Μ’ αυτή τη φράση η Έφη Αχτσιόγλου υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη, εμφανώς αμήχανη. Στη συνέχεια, ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής ενημέρωσε την Έφη Αχτσιόγλου πως θα δώσει τον λόγο στον Στέφανο Κασσελάκη, με την ίδια να απαντά ενοχλημένη «Να μιλήσω όμως πρώτα». Επ’ αυτού ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση λέγοντας «Δεν χρειάζεται, έχω εκπρόσωπο εδώ», εννοώντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής ανέφερε σχετικά με την έντονη «κινητικότητα» που επικρατούσε στην αίθουσα πως «έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία. Θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό».

Αντίστοιχα, η Έφη Αχτσιόγλου κατά την ομιλία της είπε «αυτή τη στιγμή υφίσταται ένα κενό πολιτικής εκπροσώπησης. Έτσι ανταποκρίθηκα και στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη». Στη συνέχεια, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς μίλησε για την ανάγκη μεταφοράς πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απλά σε πέντε μεγάλες οικογένειες. «Το αντίπαλο μπλοκ έχει κάθε λόγο να συγκροτηθεί».

Τεμπονέρας: Ο Κασσελάκης έχει την ευθύνη να φέρει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική «τροχιά».

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες επισημαίνοντας ότι «οι κοινωνικές διεργασίες πρέπει να αποτελέσουν τον προπομπό της δημιουργίας μιας εν δυνάμει πολιτικής, κυβερνητικής πρότασης των «από κάτω» που θα σηκώσει το λαό από τον καναπέ και θα δώσει προοπτική διεξόδου». Παράλληλα, τόνισε πως το «Μέτωπο Δημοκρατίας» μπορεί να αποτελέσει μια «πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων».

Εξηγώντας περισσότερα για την πρόταση αυτή ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι «η ανωτέρω πρόταση μας δεν παραβλέπει, ούτε και αναιρεί την ιστορική παράδοση, την αυτοτέλεια και αυτονομία των κομμάτων του “προοδευτικού τόξου”, ούτε φυσικά υποσκάπτει τις δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Αντιθέτως, τις φέρνει προ των ιστορικών ευθυνών τους. Μακριά από εμένα κάθε πρόθεση υπονόμευσης. Ας μην ψάχνουν μάταια ορισμένοι εσωτερικούς εχθρούς. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος, που ως πρώτος μεταξύ ίσων, έχει την εντολή και την ευθύνη, να φέρει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κυβερνητική “τροχιά”».

Τέλος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι «Δεν συζητάμε για πρόσωπα αλλά για πολιτικές».