ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Η αριθμητική των «όχι» και της αποχής - Οι διαφωνούντες σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή
Intime News

Ποιοι βουλευτές όλων των κομμάτων αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Τριγμούς θα φέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή με τους διαφωνούντες να είναι αρκετοί σε όλα τα κόμματα.

Στη Νέα Δημοκρατία το πολιτικό «μασάζ» δεν έπιασε σε όλους τους βουλευτές και ήδη οι αντιδράσεις είναι δεδομένες και οι τελικές αποφάσεις των στελεχών θα φανούν στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει το βράδυ στη Βουλή. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παίρνουν χαρτί και στυλό και μετρούν τις απώλειες, ενώ ήδη έχουν μιλήσει στην Ολομέλεια οι: Μίλτος Χρυσομάλλης, Άννα Καραμανλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου που δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, έδειξε ότι η στάση του θα είναι η αποχή στο συγκεκριμένο νομοθέτημα κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία. Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο εξέφρασε και ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε ωστόσο, ότι θα επιλέξει την αποχή από την ονομαστική ψηφοφορία και όχι την καταψήφιση. Αποχή έχει επιλέξει και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Στην αποχή αναμένεται να κινηθούν και οι: Άγγελος Συρίγος, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιάνος, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Κώστας Κεφαλογιάννης.

Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε από την αρχή κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει έντονα ιδεολογικό χρώμα στα όσα θα επιλέξει να πει.

Τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τριγμούς όμως θα προκαλέσει η ψήφιση του νομοσχεδίου και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στην Κουμουνδούρου μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν ολοφάνερες αφού ο Στέφανος Κασσελάκης επέβαλε κομματική πειθαρχία.

Στο επίκεντρο είναι το τι θα κάνει τελικά ο Παύλος Πολάκης. Επίσης, η Αθηνά Λινού έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της, όπως και οι Νίνα Κασιμάτη και Βασίλης Κόκκαλης.

Πάντως χθες ο Στέφανος Κασσελάκης προκλήθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με το τι θα γίνει εάν κάποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες. «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο, είτε απέχει κάποιος από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Αποχές όμως θα έχει και το ΠΑΣΟΚ, με τις πληροφορίες να λένε πως οι βουλευτές που δεν θα δώσουν το «παρών» στην ψηφοφορία μπορεί να ξεπεράσουν τους 10. Οι πληροφορίες ανφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.

Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, καταψηφίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με το σκεπτικό ότι εμπορευματοποιείται η τεκνοποίηση. Είναι δεδομένες οι αντιδράσεις και η καταψήφιση από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών και της Νίκης.

Σχετικές ειδήσεις