ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «δεξιά χτυπήματα» του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση

Τα «δεξιά χτυπήματα» του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση
Φωτ.: Eurokinissi

«Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με τον κόσμο της παράταξής μας και να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς 

Αντιπολίτευση εκ δεξιών περιελάμβανε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα στο κοινοβούλιο.

Πέραν των άλλων αναφορών του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις ρίζες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και απευθύνθηκε στα ευήκοα ώτα των παραδοσιακών ψηφοφόρων της «γαλάζιας παράταξης».

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς αρχικά προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να αποκοπεί από την πραγματικότητά και την κοινωνία».

Ο πρώην πρωθυπουργός στηλίτευσε τα… προοδευτικά ανοίγματα της ΝΔ λέγοντας: «Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με τον κόσμο της παράταξής μας και να σπρώξουμε την κοινωνία στα άκρα».

Μια από τις φράσεις κλειδιά του Αντώνη Σαμαρά για το αμιγώς κομματικό ακροατήριο ήταν οι εξής: «Οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα απ’ όσα περιλαμβάνει το ίδιο το Νομοσχέδιο. Και για όλα αυτά, η Παράταξή μας τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε ποτέ να το έχει φέρει προς ψήφισιν...Εγώ, προφανώς, θα το καταψηφίσω»

Είπε ακόμη πως στις 14 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «Σχέδιο Κανονισμού» που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου. Για αυτό τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο νομοσχέδιο αυτό τι έκαναν οι ευρωβουλευτές μας της ΝΔ; Έκαναν αποχή! Γιατί έκαναν αποχή; Είναι άποψη της παράταξής μας οι «πολυγονεϊκές οικογένειες»; Είναι επιλογή της παράταξής μας να δίνεται πιστοποιητικό γονέα σε όποιον το «ισχυριζεται», ή σε όποιον το παιδί ισχυρίζεται ότι είναι γονιός του;

Και τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ που υποτίθεται ότι δεν επιθυμεί σήμερα τον «Γονέα ένα και Γονέα δύο» και «την παρένθετη μητρότητα» στα ομόφυλα ζευγάρια, όταν έλθει στο Συμβούλιο η τελική έγκριση του Κανονισμού; Θα ασκήσει βέτο η Ελλάδα;»

Τα κείμενα της ΝΔ και το ΕΛΚ

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ακόμα, στα πιο αναλυτικά κείμενα της ΝΔ που παραπέμπουν στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, υπάρχει κάποια αναφορά στο "γάμο των ομοφύλων ζευγαριών" με φράσεις όπως "ενδεχομένως" και "ίσως" και «τυχόν θεσμοθέτηση». Ξέρετε το "ενδεχομένως" και το "ίσως" ΔΕΝ αποτελούν πολιτική "δέσμευση". Αντίθετα η ΝΔ έχει ήδη εκφραστεί - και υπό την παρούσα ηγεσία της μάλιστα, το 2018 - ΚΑΤΑ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Όταν το σχετικό νομοσχέδιο το είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ... Δηλαδή, τότε δεν δεχθήκαμε την "αναδοχή" - που σημαίνει κάτι πολύ μικρότερο και λιγότερο δεσμευτικό - και τώρα δεχόμαστε ξαφνικά κάτι πολύ πιο σοβαρό και βαρύ, την πλήρη τεκνοθεσία; Θέλετε να πείτε, ότι εμείς που ήμασταν αντίθετοι και προς την απλή "αναδοχή" τότε, σήμερα αποφασίσαμε να πάμε στην πλήρη τεκνοθεσία;

Μου είπε κάποιος ότι αυτό είναι δήθεν «υποχρέωσή» μας, γιατί ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα, στο ΕΛΚ. Του θύμισα πώς όταν πέρασε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία το 2016, ψήφισαν εναντίον του τα περισσότερα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος! Πρόκειται λοιπόν, για πρωτοβουλία που καμία υποχρέωση δεν έχουμε να το ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ...»

Τι… δεν είναι Κέντρο

Λίγο πριν το τέλος της ομιλιάς του ο Αντώνης Σαμαράς εκφράστηκε με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση:

«Καθώς διολισθαίνουμε σιγά-σιγά στο λεγόμενο woke culture, σε αυτές τις θεωρίες "αποδόμησης των πάντων" - αποδόμησης των συνόρων, αποδόμησης της οικογένειας, αποδόμησης των συλλογικών μας ταυτοτήτων και πατρίδων - οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο Κυνισμό! Τον στρέφουμε εναντίον μας. Και στέλνουμε πολλούς στους εχθρούς των φιλελεύθερων αξιών.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Δεν κάνετε έτσι στροφή στο "Κέντρο".

Δεν είναι «Κέντρο» η ανατροπή της οικογένειας,

δεν είναι «Κέντρο» η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα.

δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε... «κοινόβια».

Δεν είναι «προοδευτισμός» οι πολυγονείκές οικογένειες».

Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η θεωρία των 69 φύλων.

Δεν είναι «προαγωγή του Πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου.

Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture.

Αυτά όλα ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Και – το σημαντικότερο – όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις Ιδέες μας. Που είναι Φιλελεύθερες, είναι Πατριωτικές, είναι Ευρωπαίκές, είναι Δυτικές, αλλά δεν μιμούνται κάθε ακρότητα που μας έρχεται απ’ έξω...Δεν ενώνεται έτσι ο Ελληνικός λαός»