ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα σκαριά έκτακτη Κεντρική Επιτροπή - Εξελίξεις με φόντο πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Στα σκαριά έκτακτη Κεντρική Επιτροπή - Εξελίξεις με φόντο πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες ώρες με πυρά εκατέρωθεν και πρόταση Γεροβασίλη για αναβολή του συνεδρίου 

Θυελλώδες είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη και την κατάσταση να μοιάζει πλέον με κινούμενη άμμο τόσο για την πλευρά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη όσο και εκείνη των διαφωνούντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα ποσοστό 25% από τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Σημειώνεται πως απαιτούνται 75 υπογραφές, το 25% του οργάνου που έχει 300 μέλη.

Ενδεχόμενο πρότασης μομφής και πρόταση αναβολής του συνεδρίου

Το σενάριο όμως γίνεται ακόμη πιο «σκοτεινό» για το μέλλον του κόμματος, καθώς είναι πολύ πιθανή η μομφή κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής, άλλωστε, ανέφερε το πρωί και ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας για τελειωμένη κατάσταση στο κόμμα της Αριστεράς.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες την αναβολή του συνεδρίου προτείνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέστη τελικά στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με επιστολή που έστειλε από το Λονδίνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν εκτάκτως στην Κουμουνδούρου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο του για επανίδρυση και αλλαγές στο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης επιμένει στο ερωτηματολόγιο και ασκεί κριτική στους συντρόφους του. Μάλιστα, τους καλεί: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα».

Από τις 12.00 το μεσημέρι συνεδριάζει σε τεταμένο κλίμα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Παρέμβαση Νίνας Κασιμάτη

Σε νέα παρέμβασή της η Νίνα Κασιμάτη αναφέρεται στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι συνειδητό ψέμα ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν εκλεγεί από την ίδια εκλογική βάση με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, και άρα δήθεν διαθέτουν ίση δημοκρατική νομιμοποίηση.

Οι εκλογές για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διεξήχθησαν στις 15 Μαΐου 2022 από κλειστό μητρώο εγγεγραμμένων μελών, περί τα 40.000, και την ίδια μέρα εκλεγόταν πρόεδρος ο σ. Αλέξης Τσίπρας σε διαφορετική κάλπη με ανοιχτό μητρώο μελών, όπου ενεγράφησαν 110.000 νέα μέλη με δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την κάλπη του προέδρου.

Και ο σ. Αλέξης Τσίπρας τότε και ο σ. Στέφανος Κασσελάκης τον Σεπτέμβριο του 2023 (όπου ψήφισαν 147.000/40.000 νέα μέλη) εξελέγησαν από διαφορετική και ευρυτάτη εκλογική βάση, υπερπολλαπλάσια αυτής των απερχόμενων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media.

Αποστολάκης υπέρ του Κασσελάκη: Ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για αναδημιουργία

«Ενόψει και του συνεδρίου, έχει έρθει η στιγμή που, ως ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για αναδημιουργία, για παραγωγικές συζητήσεις, για ενότητα και για δράση», έγραψε νωρίτερα μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Αποστολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook στηρίζοντας τον πρόεδρο του κόμματος.

«Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες στις εθνικές εκλογές και την παραίτηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε μια περίοδος αστάθειας και ανακατατάξεων στο κόμμα. Οι εσωκομματικές εκλογές που ανέδειξαν, ως νέο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη σηματοδότησαν την ανάγκη του κόσμου για συμμέτοχη στις κομματικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Έχουμε, λοιπόν, την υποχρέωση να ακούσουμε τον κόσμο και την ευκαιρία, μέσα από τα κομματικά όργανα, να δώσουμε φωνή στα μέλη του κόμματος με σκοπό την ανανέωση και την δημιουργία νέων σταθερών βάσεων. Ενόψει και του συνεδρίου, έχει έρθει η στιγμή που, ως ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για αναδημιουργία, για παραγωγικές συζητήσεις, για ενότητα και για δράση», έγραψε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο Facebook.

Σχετικές ειδήσεις