ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο μήνυμα Κασσελάκη προς τη ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις»

Νέο μήνυμα Κασσελάκη προς τη ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν επιμένεις, πετυχαίνεις»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να πάει το απόγευμα στο Σύνταγμα και να συναντηθεί με αγρότες, ενώ αμέσως μετά θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε νέο μήνυμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δύο ώρες πριν τη συνέχεια της έκτακτης συνεδρίασης, επισημαίνοντας πως «όταν επιμένεις, πετυχαίνεις».

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε πως «Θα είμαι πάντα δίπλα σας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα κλιματιστικά που είχε χαρίσει σε σχολείο της Καλλιθέας, δημοσιοποιώντας και την ευχαριστήρια επιστολή που του έστειλε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε ότι έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση και η εγκατάσταση των κλιματιστικών, τα οποία ευγενικά μας χορηγήσατε. Πλέον θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια , διευκολύνοντας τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Θερμές ευχαριστίες» αναφέρει διευθύντρια η Νίκη Χατζηχαλεπλή.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από τη νέα συνεδρίαση της ΠΓ, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις19:00.

Στη συνεδρίαση θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και εν συνεχεία την επιστολή του ίδιου από το Λονδίνο, στην οποία υπήρχαν ευθείες μομφές επισημαίνοντας πως τα στελέχη συμβάλλουν στην συνωμοσιολογία.

Κασσελάκης: Πρώτα στην Ομόνοια για να συναντηθεί με τους αγρότες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όπως έγινε γνωστό, προκειμένου να συναντηθεί με τους αγρότες που έχουν ήδη αρχίσει να «πλημμυρίζουν» το σημείο με τα τρακτέρ τους. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην Ομόνοια στις 17:30 όπου θα βρίσκονται τα τρακτέρ που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε άλλο πρόσωπο

Όπως έγινε γνωστό η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει τελικά στις 19:00, ενώ αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Στέφανος Κασσελάκης. Την ίδια ώρα όμως, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε πως «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο», κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Γιώργος Τσίπρας άνοιξε το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές. Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις εκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς για το εάν η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα διαρκέσει χρονικά, ανέφερε ότι ελπίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι παρών, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Αναφορικά με το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές». Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Πάρτε το ερωτηματολόγιο. “Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;”. Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα». Διευκρίνισε πάντως πως «δεν φοβάμαι καθόλου το αν ο κόσμος θέλει να αλλάξει πράγματα ο κος Κασσελάκης, δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός. Αν το έχουν κάποιοι (ως νοοτροπία), κακώς το έχουν. Η ηγεσία είναι σαν το σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται».

Εκρηκτική η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το βέβαιο είναι πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέση μάχης, λίγες ώρες πριν τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στις 19:00 το απόγευμα, στην οποία αναμένεται να δώσει το «παρών» ο πρόεδρος Κασσελάκης, καθώς θα έχει επιστρέψει από το Λονδίνο.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να φανεί αν η κρίση που ξέσπασε με αφορμή του ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, θα επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει μια ανακωχή, έστω και πρόσκαιρη, παραπέμποντας το ζήτημα στο Συνέδριο του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη. Με βάση τις δηλώσεις, ωστόσο, των μελών, δεν προκύπτει ότι τα μέλη του οργάνου θα προσέλθουν με κοινή θέση.

Ζαχαριάδης: Δεν εκλέξαμε μονάρχη, αλλά πρόεδρο

Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, παίρνουν θέση, ενόψει και της συνεδρίασης του οργάνου. Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, έθεσε ζήτημα πολιτικής πορείας, προσανατολισμού και συντεταγμένης ανάκαμψης, με τέλος της εσωστρέφειας. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ότι διοικεί το κόμμα σαν επιχείρηση, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως εκλέξαμε πρόεδρο, δεν εκλέγαμε μονάρχη. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας, δεν εκλέξαμε μονάρχη», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αγνοεί τα κομματικά όργανα.