ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Πάμε για φιάσκο με 9 πορίσματα στην Εξεταστική - Στις 27 Μαρτίου η κόντρα στη Βουλή

Τέμπη: Πάμε για φιάσκο με 9 πορίσματα στην Εξεταστική - Στις 27 Μαρτίου η κόντρα στη Βουλή
Φωτ.: Eurokinissi

Οι πολιτικές παλινωδίες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη προκαλούν οργή και αγανάκτηση

Την στιγμή που συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών κραυγάζουν αγωνιωδώς για δικαίωση, οι πολιτικές παλινωδίες στην εξεταστική προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών μίλησε στο MEGA και είπε πως είναι πολύς ο κόσμος που τους στηρίζει, ενώ σχολίασε δηκτικά τις πολιτικές ευθύνες αναφέροντας πως ....στην Ιαπωνία θα έκαναν χαρακίρι.

Σήμερα η δικογραφία έφτασε στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, και από αύριο τα μέλη της Εξεταστικής θα έχουν πρόσβαση. Ωστόσο μοιάζει απίθανο να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία για κοινό πόρισμα. Σύμφωνα με το MEGA το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να οδηγηθούμε στη λύση των 9 πορισμάτων όσα και τα κόμματα της Βουλής.

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να πάρουν παράταση μιας εβδομάδας και η τελική...αναμέτρηση θα δοθεί στην ολομέλεια στις 27 Μαρτίου.

Η Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε από τη Βουλή έχει το χρέος να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν, παράλληλα με τη δικαστική έρευνα.

Μια σειρά μαρτύρων, όπως αρμόδιοι υπουργοί, επικεφαλής του σιδηροδρόμου, εμπειρογνώμονες, καθώς και πληγέντες και συγγενείς θυμάτων, βρίσκονταν στη σχετική λίστα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.