ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ για το χτύπημα στην Οδησσό: Δεν μας φοβίζετε

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ για το χτύπημα στην Οδησσό: Δεν μας φοβίζετε

Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι. 

Το μήνυμα πως «δεν θα φοβηθούμε, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΕΛΚ.

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την ιστορική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για μία μάχη η οποία πραγματικά θα ορίσει το μέλλον μας, το μέλλον της Ευρώπης και στην σύντομη παρέμβασή μου θα ήθελα να τονίσω τρία στοιχεία: Πρώτα από όλα ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουμε επιτύχει τα τελευταία πέντε έτη. Δεν ήταν κάτι δεδομένο, απαιτήθηκαν πολλά προσπάθειες ώστε να φέρουμε την Ευρώπη σας αυτό το σημείο που βρίσκεται σήμερα και εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είμαστε πραγματικά πρωτοπόροι στην προετοιμασία της Ένωσης για τη νέα πραγματικότητα, την οποία πλέον καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εγκώμιο της για την πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα.