ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου: «Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες – Τέλος η ανομία»

Μαρινάκης για εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου: «Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες – Τέλος η ανομία»
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

«Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τέλος η ανομία και η ασυλία», υπογράμμισε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου.

Στη σημερινή (14/03) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών Τύπου της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις του κυβερνητικού έργου, στάθηκε στο «μπαράζ» εμπρηστικών επιθέσεων στου Ζωγράφου με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τέλος η ανομία και η ασυλία», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από ιδιωτικό σχολείο στου Ζωγράφου προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και δίκυκλα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση, που ανέβασε χρήστης του Facebook φαίνονται οι δράστες να βγαίνουν από την Πανεπιστημιούπολη και ακούγονται φωτιές από τους ενοίκους των γύρω διαμερισμάτων, που βλέπουν έντρομοι τις φλόγες.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, ενώ όπως λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην κάμερα του newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα αναφέροντας: «Είδα στις τρεις η ώρα τα μεσάνυχτα έντονη λάμψη. Μένω στην γωνία απέναντι στον πρώτο όροφο βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τις μπροστινές ρόδες των σχολικών λεωφορείων να καίγονται. Κατέβηκα αμέσως κάτω μήπως και μπορέσω να σώσω τις μηχανές που έχω και την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο καιγόταν. Ανέβηκα αμέσως στο σπίτι μου ώστε να ανεβάσω την τέντα μου για να μην μεταδοθεί η φωτιά στην επόμενη πολυκατοικία».

Η ιδιοκτήτρια του σχολείου στο οποίο ανήκουν τα σχολικά λεωφορεία που κάηκαν, Στέλλα Φραγκούλη, περιέγραψε τα πρώτα λεπτά μετά την εμπρηστική επίθεση. «Στις 3 η ώρα ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς, μου έλεγαν ότι βλέπουν κάποια άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, γιατί έχει κοντά διαμερίσματα. Ήρθα κι εγώ εδώ, κάηκαν όλα τα δικά μας σχολικά και κάποια ΙΧ γειτόνων. Ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Τι παράδειγμα δίνουμε; Είναι δύο σχολεία, το ένα δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο και το δικό μας με παιδιά 6-12 ετών».

Προσθέτει δε «Αυτό που βλέπουμε από το πρωί είναι ωμή βία. Το σχολείο μέσα δεν έχει καταστροφές, ευτυχώς έχουμε έναν άκαυστο τάπητα και γλίτωσε. Θα μπορούσε να εξαπλωθεί η φωτιά και να έχει καταστραφεί όλο. Μέσα στην ατυχία μας ήμασταν τυχεροί. Ευτυχώς δεν είχε θύματα και ευτυχώς ήταν βράδυ», ενώ εκφράζει την ανησυχία της. «Γείτονες λένε ότι και το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν, τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω, δεν ξέρω».

Σχετικές ειδήσεις