ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη

Στο βίντεο ντοκουμέντο μπορείτε να δείτε τη φωτιά, από την οποία καταστράφηκαν πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία αυτοκίνητα καθώς και τρεις μοτοσικλέτες ενώ από τύχη δεν θρηνύσαμε θύματα 

Βίντεο ντοκουμέντο με την κόλαση φωτιάς στου Ζωγράφου από την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από ιδιωτικό σχολείο με τους δράστες να βγαίνουν από την Πανεπιστημιούπολη ανέβασε στο Facebook χρήστης του Διαδικτύου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο μπορείτε να δείτε τη φωτιά, από την οποία καταστράφηκαν πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία αυτοκίνητα καθώς και τρεις μοτοσικλέτες ενώ από τύχη, όπως λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή, δεν θρηνύσαμε θύματα.

Η ιδιοκτήτρια του σχολείου, στο οποίο ανήκουν τα σχολικά λεωφορεία που κάηκαν, Στέλλα Φραγκούλη, μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε τα πρώτα λεπτά μετά την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου, λέγοντας: «Στις 3 η ώρα ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς, μου έλεγαν ότι βλέπουν κάποια άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, γιατί έχει κοντά διαμερίσματα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ προβλήματα, το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Ήρθα κι εγώ εδώ, κάηκαν όλα τα δικά μας σχολικά και κάποια ΙΧ γειτόνων. Ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Τι παράδειγμα δίνουμε; Είναι δύο σχολεία, το ένα δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο και το δικό μας με παιδιά 6-12 ετών».

«Αυτό που βλέπουμε από το πρωί είναι ωμή βία. Το σχολείο μέσα δεν έχει καταστροφές, ευτυχώς έχουμε έναν άκαυστο τάπητα και γλίτωσε. Θα μπορούσε να εξαπλωθεί η φωτιά και να έχει καταστραφεί όλο. Μέσα στην ατυχία μας ήμασταν τυχεροί. Ευτυχώς δεν είχε θύματα και ευτυχώς ήταν βράδυ», επισήμανε.

«Γείτονες λένε ότι και το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν, τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω, δεν ξέρω. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά, στείλαμε e-mal στους γονείς τα χαράματα, ότι εμείς θα είμαστε εδώ. Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε ότι επειδή είναι μικρά παιδιά μπορεί να στενοχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Είδαν πολλά άτομα μαζεμένα, υπάρχουν πολλά άτομα, που μένουν ακριβώς δίπλα», είπε κλείνοντας η κυρία Φραγκούλη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά λεωφορεία, ενώ στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθεις, για να μην λάβει διαστάσεις η φωτιά. Ωστόσο, πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr και του Χάρη Γκίκα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης:

Σχετικές ειδήσεις