ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: «Αυτό που βλέπουμε είναι ωμή βία, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα»

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: «Αυτό που βλέπουμε είναι ωμή βία, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα»
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου με μεγάλες καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα και σχολικά λεωφορεία

Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου, με σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να τυλίγονται στις φλόγες τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από τα σχολικά λεωφορεία, ενώ η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν ίχνη από βενζίνη.

Η ιδιοκτήτρια του σχολείου, στο οποίο ανήκουν τα σχολικά λεωφορεία που κάηκαν, Στέλλα Φραγκούλη, μιλώντας σε δημοσιογράφους περιέγραψε τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση.

«Στις 3 η ώρα ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς, μου έλεγαν ότι βλέπουν κάποια άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα, γιατί έχει κοντά διαμερίσματα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ προβλήματα, το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Ήρθα κι εγώ εδώ, κάηκαν όλα τα δικά μας σχολικά και κάποια ΙΧ γειτόνων. Ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Τι παράδειγμα δίνουμε; Είναι δύο σχολεία, το ένα δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο και το δικό μας με παιδιά 6-12 ετών».

«Αυτό που βλέπουμε από το πρωί είναι ωμή βία. Το σχολείο μέσα δεν έχει καταστροφές, ευτυχώς έχουμε έναν άκαυστο τάπητα και γλίτωσε. Θα μπορούσε να εξαπλωθεί η φωτιά και να έχει καταστραφεί όλο. Μέσα στην ατυχία μας ήμασταν τυχεροί. Ευτυχώς δεν είχε θύματα και ευτυχώς ήταν βράδυ», επισήμανε.

«Γείτονες λένε ότι και το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν, τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω, δεν ξέρω. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά, στείλαμε e-mal στους γονείς τα χαράματα, ότι εμείς θα είμαστε εδώ. Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε ότι επειδή είναι μικρά παιδιά μπορεί να στενοχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Είδαν πολλά άτομα μαζεμένα, υπάρχουν πολλά άτομα, που μένουν ακριβώς δίπλα», είπε κλείνοντας η κα. Φραγκούλη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά λεωφορεία, ενώ στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθεις, για να μην λάβει διαστάσεις η φωτιά. Ωστόσο, πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Κάτοικος της περιοχής, μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα στις τρεις η ώρα τα μεσάνυχτα έντονη λάμψη. Μένω στην γωνία απέναντι στον πρώτο όροφο βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τις μπροστινές ρόδες των σχολικών λεωφορείων να καίγονται. Κατέβηκα αμέσως κάτω μήπως και μπορέσω να σώσω τις μηχανές που έχω και την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο καιγόταν. Ανέβηκα αμέσως στο σπίτι μου, ώστε να ανεβάσω την τέντα μου για να μην μεταδοθεί η φωτιά στην επόμενη πολυκατοικία».