ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Κάηκαν σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μηχανές

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου: Κάηκαν σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μηχανές

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ζωγράφου - Μεγάλες καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα - Τι λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι της περιοχής 

Φωτογραφίες / Χάρης Γκίκας

Μια ακόμα εμπρηστική επίθεση με αγνώστους να βάζουν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στου Ζωγράφου.

Μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr κάτοικος της περιοχής ανέφερε:«Είδα στις τρεις η ώρα τα μεσάνυχτα έντονη λάμψη. Μένω στην γωνία απέναντι στον πρώτο όροφο βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τις μπροστινές ρόδες των σχολικών λεωφορείων να καίγονται. Κατέβηκα αμέσως κάτω μήπως και μπορέσω να σώσω τις μηχανές που έχω και την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο καιγόταν. Ανέβηκα αμέσως στο σπίτι μου ώστε να ανεβάσω την τέντα μου για να μην μεταδοθεί η φωτιά στην επόμενη πολυκατοικία».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε την gallery:

«Κάηκαν γύρω στα 20 οχήματα»

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως «στις 3 περίπου είδα λάμψη από το παράθυρο και είδα στα οχήματα να έχουν ρίξει εύφλεκτο υλικό και να καίγονται οι μπροστινές ρόδες από τη μεριά του πεζοδρομίου. Αμέσως κατέβηκα κάνω να σώσω τις μηχανές μου. Δεν τα κατάφερα. Μόλις κατέβηκα κάτω, καίγονταν ένα αμάξι, η φωτιά προχώρησε προς την αντίθετη μεριά του δρόμου και για να σώσω και την πολυκατοικία ξαναμπήκα μέσα για να ανεβάσω τις τέντες μου. Έχει γίνει μεγάλη καταστροφή. Έχουν κάνει γύρω στα 20 οχήματα.

Σύμφωνα πάντα με το αυτόπτη μάρτυρα, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά οχήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από του Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 12 Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οπού επιχείρησαν προκειμένου η φωτιά να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκταθεί και σε άλα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις