ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές
Eurokinissi

Το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μέχρι το τέλος του μήνα

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τρεις από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές επιλέγοντας την τμηματική παρουσίαση του ψηφοδελτίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Χαριλάου Τρικούπη σε μήνυμα της προς τις ευρωεκλογές αναφέρει ότι η πρώτη τριάδα αποτελείται από τον Κώστα Τσουκαλά, την Όλγα Μαρκογιαννάκη και τη Μαρία Δαφέρμου.

Ο Κώστας Τσουκαλάς είναι εργατολόγος. Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε από την ΠΑΣΠ στη Νομική Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως φοιτητής- στη συνέχεια ανέπτυξε έντονη επαγγελματική δράση. Έχει ανοιχτά δίκτυα επαφών στο ευρύτερο κεντροαριστερό κοινό- λέγεται ότι δύο χρόνια πριν του είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, όμως ο κ. Τσουκαλάς δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Ο πατέρας του Δημήτρης Τσουκαλάς ήταν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσία της ΟΤΟΕ επί χρόνια, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia στις Η.Π.Α. με αντικείμενο τη μηχανική των κατασκευών. Διαθέτει ερευνητική εμπειρία στο χώρο της αντισεισμικής μηχανικής και της απόκρισης των κατασκευών, ενώ είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η Μαρία Δαφέρμου είναι Γραμματέας του Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκπαιδευτικός. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της με αντικείμενο τη γλωσσολογία και συγκεκριμένα το γραμματικό γένος και το κοινωνικό φύλο στην εκπαίδευση. Σήμερα είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αντικείμενο έρευνας τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση. Έχει ιδρύσει την Πρωτοβουλία Πολιτών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας.