ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξιτήριο παίρνει ο Α. Σαμαράς

Εξιτήριο παίρνει ο Α. Σαμαράς

Δεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες μετά από ρητή απαγόρευση των γιατρών του

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει από το «Αττικόν» ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, που υπέστη χειρουργική επέμβαση καθώς διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Οι οδηγίες των ιατρών είναι σαφείς και κατηγορηματικές προς τον κ. Σαμαρά, που θα συνεχίσει κατ' οίκον τη νοσηλεία του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο θεράπων ιατρός του, διευθυντής της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης απαγόρευσε στον κ. Σαμαρά όχι μόνον να ταξιδέψει το επόμενο δεκαήμερο – όπου έχει προγραμματιστεί η Σύνοδος Κορυφής- αλλά και να μετακινείται εντός της οικίας του.

Λόγω της χρήσης αερίου που χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάσταση του αμφιβληστροειδούς, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διατηρεί για μερικές ημέρες σε συγκεκριμένη θέση το κεφάλι του, μέχρι να απορροφηθεί το αέριο από τον οργανισμό. Επίσης, οι γιατροί συνέστησαν στον κ. Σαμαρά ξεκούραση, περιορισμό των κινήσεων στις απολύτως απαραίτητες και εφαρμογή συγκεκριμένης στάσης του κεφαλιού.

Καίτοι η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ίδιος οφείλει να προσέξει πολύ και να παρακολουθείται.

Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες

Λόγω της απαγόρευσης των ιατρών, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Ιουλίου θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, η ομάδα που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Σαμαράς θα ενημερωθεί για την σύσκεψη, αμέσως μετά, από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα.