ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Δύσκολη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Ύστερα από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, όπου η Αθήνα θα πρέπει να πείσει τους εταίρους της ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε ακόμη ότι «στο κείμενο της Προγραμματικής Σύγκλισης έχουν μπει στόχοι 4ετίας. Και ανάλογα πότε ωριμάζουν σιγά σιγά θα θέτουμε το κάθε ζήτημα».

Πάντως, για το ποιος αποφασίζει τη ''συνταγή'' που εφαρμόζεται, αυτό είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι «αν με μία άλλη συνταγή πείθουμε τους εταίρους ότι επιτυγχάνεται ο στόχος τότε μπορούμε να αλλάζουμε την συνταγή».

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και υπουργούς της Κυβέρνησης την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στην σύσκεψη, που αποτέλεσε «προθέρμανση» ενόψει της έλευσης της τρόικας, μετείχε σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο υπό τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη φορολογία Γιώργο Μαυραγάνη, καθώς επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υφυπουργός Μανούσος Βουλουδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο ΓΓ Ενέργειας Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Το οικονομικό επιτελείο θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό στο σπίτι του, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της σύσκεψης.

Στις έξι το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς θα δεχτεί τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά.