ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ξεκινά τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα

Ο Τσίπρας ξεκινά τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα

Δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη φιλοδοξεί να εγγράψει η Κουμουνδούρου, στην πορεία προς το Συνέδριο

Τη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα ξεκινά ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Αλέξης Τσίπρας, που θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι.

Η Κουμουνδούρου, εν μέσω θέρους, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη δυναμική που κατέγραψε στις εκλογές και να εγγράψει δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη στο ενιαίο –πλέον- κόμμα.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να απευθυνθεί στο λαό, ενώ την Τρίτη θα μιλήσει σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Περιστέρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις να προσελκύσει νέα μέλη, που θα εγγραφούν στο κόμμα, ενώ για το σκοπό αυτό έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος και φόρμα εγγραφής νέων μελών προς τις τοπικές οργανώσεις.

Ορισμένα στελέχη πιστεύουν ότι οι εγγραφές μελών μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τις 50.000.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός, ενόψει της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, από την οποία θα εκλεγεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Στο τέλος της άνοιξης ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.