ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα

«Κλειδώνουν» οι αποκρατικοποιήσεις – Κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα πριν τις επαφές Σαμαρά με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Με κύριο «μενού» τις αποκρατικοποιήσεις συναντώνται και σήμερα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι μετά την πρώτη συμφωνία για άμεση προώθηση τουλάχιστον δέκα αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 18:00 το απόγευμα με τους κυρίους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη με θέμα την ανάπτυξη και την άμεση υλοποίηση του νομοθετικού έργου.

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών η κυβέρνηση καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, πριν τις επαφές του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως τα περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν επικίνδυνα.

Κατά της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα τεθούν επί τάπητος και τα προβλήματα των ναυπηγείων, ιδίως του Σκαραμαγκά. Για το λόγο αυτό, παρών στη σημερινή σύσκεψη θα είναι και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας» τόνισε αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να μιλάμε πλέον και για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Τις συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να επαναλάβει σήμερα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στις 10.30 το πρωί στην Ιπποκράτους.

«Αποφασίσαμε η όποια αποκρατικοποίηση να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς να γίνει με κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας» είπε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη συνάντηση.

Διαβάστε επίσης: Νομοσχέδιο 77 σημείων για τις αποκρατικοποιήσεις προωθεί ο Σαμαράς