ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο 77 σημείων για τις αποκρατικοποιήσεις προωθεί ο Σαμαράς

Νομοσχέδιο 77 σημείων για τις αποκρατικοποιήσεις προωθεί ο Σαμαράς

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει 77 διοικητικές πράξεις με στόχο την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπως δήλωσε μετά τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας. «Ενημερωθήκαμε από τον πρωθυπουργό ότι ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Μπαλτάκο να φτιάξει ένα νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ο οποίος στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος για έσοδα από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε κατηγορηματικά: «όχι δεν έχουμε τουλάχιστον για εφέτος».

Η πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αποτέλεσε το σημαντικότερο κεφάλαιο της συζήτησης. «Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αυτή την πορεία και τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είναι ένα πρόγραμμα αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό και να γίνει αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας της Ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο κ. Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε, πως ήταν μια σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ πρόσθεσε, ότι «οι όποιες αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος». Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν πως πέραν ότι ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα η σύσκεψη για την πορεία των σχεδίων που καταρτίζονται, γύρω από τις αποκρατικοποιήσεις, δεν έγιναν συζητήσεις για άλλα θέματα και πως για το συγκεκριμένο ζήτημα θα επανέλθουν και αύριο, αλλά και στην πορεία. Στόχος όπως αναφέρθηκε και από τον κ. Κουβέλη είναι όλα να γίνουν με διαφάνεια και από αυτή την δραστηριότητα να προκύψουν ακόμα και νέες θέσεις εργασίας.