ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο ο Μαντέλης

Στο εδώλιο ο Μαντέλης
Σε δίκη με την κατηγορία της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης...

Σε δίκη με την κατηγορία της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για τα οικονομικά έτη 2006-2007 παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ’ αριθμόν 92/2011 βούλευμα που εξέδωσε, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Αργυρώς Χουρδετσανάκη για παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού, μετά και την ομολογία του ιδίου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι έλαβε «δώρα» από τη Siemens ύψους 450.000 μάρκων ως «προεκλογική χορηγία».

Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του Τάσου Μαντέλη για το ίδιο αδίκημα της περιόδου από 30-6-2004 ως 30-6-2005 λόγω παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μαντέλης είναι ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ καθώς κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορά στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ο πρώην υπουργός βαρύνεται με το εν λόγω κακούργημα μετά την παραδοχή του ότι, κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με τον κωδικό “A.ROCOS” στον οποίο είχαν κατατεθεί συνολικά 450 χιλιάδες μάρκα που προέρχονταν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.